Witam
Bardzo proszę o pomoc odnośnie leczenia mojego psa. Mój 9 miesięczny mieszaniec( wilk + bernardyn) od 3 miesięcy ma problemy z wypróżnieniem. Weterynarz podał zastrzyki, kazał przez miesiąc miesiąc karmić psa ryżem z marchewką i podawać prze pierwszy tydzień jakieś tabletki. Powiedział że jeśli to nie pomoże to znaczy że pies coś zjadł i konieczna będzie operacja. Niestety pies obecnie nawet nie chce patrzeć na ten ryz, karmy - friskis, też nie chce innych rzeczy boję się mu podawać bo wszystko wydala bez przetrawienia. Co kilkanaście minut próbuje się wypróżnić ale nie ma czym. Niestety nie stać mnie na operację a bardzo chce pomóc mojemu psu.
Proszę o pomoc
nie wiem co z Twoim psem , bo upłynęło już kilka dnie, ale w takich wypadkach umieszczaj dokładne opisy , bo z postu nawet nie można wywnioskować czy ma zaparcie czy rozwolnienie. Zawsze w takich sytuacjach jeśli jest podejrzenie o silne zaparcie, ciało obce konieczne jest do wykonania rtg brzucha i dalsza decyzja albo lewatywa albo zabieg usunięcia ciała obcego, jeśli psa bardzo czyści trzeba dokładnie go zbadać , niewykluczone są dokładne badania dodatkowe krew i rtg . Podejrzewacie u Twojego psa ciało obce. MIał więc wykonywane rtg brzucha?
-
- Informacje
-