przetoki

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

eda

23 stycznia 2007, 16:22

Witam : )
Mam problem z nawracającymi przetokami u mojego psiaka. Słyszałam że b.skuteczny jest PŁYN OLIWKOWA.
P. Doktorze, co to jest i jaka faktycznie jest jego skutecznośc ? Czy mogą by jakieś skutki uboczne stosowania ?
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

24 stycznia 2007, 00:09

a co to jest za płyn , bo ja czegoś takiego nie znam.
Gość

24 stycznia 2007, 13:47

no właśnie nie wiem...
Taką radę na przetoki dał Lek.Wet.A.Dobrzyński z "Mojego Psa" i nie napisał co to jest , tylko że do zrobienia w aptece i recepta jest znana lekarzom weterynarii...
W internecie też nie znalazłam recepty tylko informację że ten płyn jest stosowany...
eda

25 stycznia 2007, 10:19

Wet z 'Mojego psa" odpisał cyt"...Jest to płyn przyspieszajacy gojenie. Jednoczesnie izoluje tkanki martwe np. ropę od tkanki zdrowej. "Wypycha" ropę ku górze ( izoluje) i przyspesza gojenie zdrowej takanki. Pytac w hurtowni, w której się lecznica zaopatruje. W przypadku braku mozna sporzadzić go w aptece jako lek recepturowy..."
Awatar użytkownika
kaasia
Kontakt:

25 stycznia 2007, 13:55

Ja też do niego napisałam i dostałam prawie identyczną odpowiedź :D Niestety nie mając składu preparatu nie da się nic powiedzieć o jego właściwościach.
konji

16 października 2007, 18:54

Rp.
Natrii dicarbonas 1,5
Aq. dest. 30,0
Tinct. iodi 7,5
Magnesi sulfas 30,0
Glicerini 105,0
ODPOWIEDZ
  • Informacje