Witam : )
Mam problem z nawracającymi przetokami u mojego psiaka. Słyszałam że b.skuteczny jest PŁYN OLIWKOWA.
P. Doktorze, co to jest i jaka faktycznie jest jego skutecznośc ? Czy mogą by jakieś skutki uboczne stosowania ?
Pozdrawiam
przetoki
a co to jest za płyn , bo ja czegoś takiego nie znam.
no właśnie nie wiem...
Taką radę na przetoki dał Lek.Wet.A.Dobrzyński z "Mojego Psa" i nie napisał co to jest , tylko że do zrobienia w aptece i recepta jest znana lekarzom weterynarii...
W internecie też nie znalazłam recepty tylko informację że ten płyn jest stosowany...
Taką radę na przetoki dał Lek.Wet.A.Dobrzyński z "Mojego Psa" i nie napisał co to jest , tylko że do zrobienia w aptece i recepta jest znana lekarzom weterynarii...
W internecie też nie znalazłam recepty tylko informację że ten płyn jest stosowany...
Wet z 'Mojego psa" odpisał cyt"...Jest to płyn przyspieszajacy gojenie. Jednoczesnie izoluje tkanki martwe np. ropę od tkanki zdrowej. "Wypycha" ropę ku górze ( izoluje) i przyspesza gojenie zdrowej takanki. Pytac w hurtowni, w której się lecznica zaopatruje. W przypadku braku mozna sporzadzić go w aptece jako lek recepturowy..."
Ja też do niego napisałam i dostałam prawie identyczną odpowiedź Niestety nie mając składu preparatu nie da się nic powiedzieć o jego właściwościach.
Rp.
Natrii dicarbonas 1,5
Aq. dest. 30,0
Tinct. iodi 7,5
Magnesi sulfas 30,0
Glicerini 105,0
Natrii dicarbonas 1,5
Aq. dest. 30,0
Tinct. iodi 7,5
Magnesi sulfas 30,0
Glicerini 105,0
-