Przewlekła niewydolność nerek u 17- letniego fokteriera
U MOJEGO 17 -LETNIEGO PRZYJACIELA STWIERDZONO PRZEWLEKŁĄ NIEWYDOLNOŚĆ NEREK, KTÓRA OD PRZESZŁO PÓL ROKU OBJAWIA SIĘ CZĘSTOMOCZEM, NADMIERNYM APETYTEM NA WODĘ I KARMĘ, DUŻYM SPADKIEM WAGI CIAŁA. PONADTO ZAUWAŻYŁAM SZTYWNOŚĆ TYLNYCH ŁAPEK. PIESEK JEST MAŁO KONTAKTOWY I MA NIESTABILNĄ POSTAWĘ- CHWIEJE SIĘ A NAWET PRZEWRACA. NA CHWILĘ OBECNA PODAJE 2 RAZY DZIENNIE DO KARMY IPAKTINE. zAUWAŻYŁAM ŻE OBJAWY NASILAJĄ SIE CYKLICZNIE TZN CO 2-3 DNI JEST LEPIEJ ( PIESEK JEST BARDZIEJ KONTAKTOWY). w GODZINACH NOCNYCH PIES CHODZI PO MIESZKANIU, NIEDOWIDZI WIĘC UDERZA O ŚCIANY I MEBLE. W DZIEŃ OBRACA SIĘ W MIEJSCU WOKÓŁ WŁASNEJ OSI. JAK POMÓC PIESKOWI ???? CO MOŻE ZŁAGODZIĆ OBJAWY I POMÓC?
wyłącz caps to pierwsze. Drugie pies jest tak zaawansowanym geriatrycznym pacjentem, że należypodejść do niego na wielu płaszczyznach działania organizmu tego zwierzęcia. Nie zrobisz tego na pewno przez internet. Trzeba zgłosić się do lekarza, bardzo logicznie dobrać leki, tak aby wzajemnie sobie nie przeszkadzały i nie sumowały wzajemnego działania. Takie przypadki są wyzwaniem, niestety ich prowadzenie trwa dozgonnie i na pewno nie może się odbywać drogą korespondencyjną telefoniczną, wysyłkową tylko i wyłącznie drogą wizyty lekarskiej.