Witam
Mojej suni ok 1 roku (znajdka) stwierdzono pseudomonas aeruginosa w wymazie z pochwy - miała niewielką wydzielinę ropną, która nie zareagowała na leki miejscowe, Poza tym psica czuje się świetnie, zadnych dolegliwosci.
Czy już konieczy jest antybiotyk, czy moze jeszcze poczekać dawać jakieś probiotyki (ludzkie bo psich dopochwowych chyba nie ma ). czy ktoś wie jakie bakterie są w prawidłowym wymazie z psicy? Weterynarz nie jest jednoznaczny czy już coś dawać czy czekać.
pseudomonas
a czy pojawia się jeszcze ropa i kiedy był robiony wymaz?
9.06., wynik z antybiogramem 13.06 - ropa dzień jest , dzień nie ma - to nie są duże ilości - kropelka widoczna na spacerze po kupce - i nigdy nie było więcej. Póki wet mi nie pokazała zaschniętej na sierści białej kropelki w ogóle nie zauważyłam. Stwierdziła wyciek już na pierwszej wizycie (zalecała wtedy jeszcze leki miejscowo), a badania krwi wtedy były dobre - bez stanu zapalnego. Póki co stanęło na tym, ze jak mocz będzie zły to leczymy, a jak dobry to nie wiem, ale chyba czekamy, gorączki nie ma i cały czas dobrze się czuje. dostaje lactovaginal Brrr.
Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie
Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie
DOKŁADNIE TAK BYM ZROBIŁW CZYLI MOCZ I DECYZJA. Przepraszam za Capsa