Psie robaki
Odrobaczałam swojego szczeniaka już kilka razy, i na ogól nic się nie działo, ostatnio kilka dni temu podałam mu tabletke robczki wychodziły z kupą ale dziś mój piesek zwymiotował taką pianą żółto-białą(tak samo jakby miał robaki), czy to oznacza ze jest zle odrobaczony?przeciez tabletka powinna jeszcze działać?powinnam go jeszcze raz odrobaczyc?
tabletka działa TYLKO powtórzę TYLKO w dniu podania . Jeśli pokazały się po niej robaki to odrobaczanie powtarza się aż do momentu braku ich pokazania się po tabletce. Czestotliwość podania zależy od pokazujących się robaków.
zależy czym był odrobaczany, jeśli czymś dobrym to naleźy to powtórzyć. Oczywiście na czczo i po 1-2 godzinach dać jeść.
Ostatnio miałem niezbyt ciekawy przypadek,ze swoim 12 miesięcznym Fila Brasileiro.Od Malucha był co miesiąc,a następnie co 3 odrobaczany Advocatem.Przy dorosłych moich psach preparat ten sprawdził się idealnie,natomiast w przypadku małego nie do końca.Dopiero Aniprazol podany seriami zadziałał i zlikwidował całe robactwo.Wcześniej bardzo chwaliłem Advocat aż przechwaliłem
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
ja nigdy nie zalecam się opierać tylko na preparatach wcieranych. Najlepiej raz wetrzeć coś ale za pół roku znowu tabletka i na zmianę. Niestety nie zawsze zwierzęta tak dobrze się odrobaczają tymi lekami aplikowanymi na skórę.