Pyt. do znawców Amstafów
-
Własnie nie rozmnażajmy .....może teraz od tej chwili ci co przeczytają te wszystkie wypowiedzi ,może chociaż pewnien procent zastanowi się , choć już kupili psa z pseudo ,to nie będą ich rozmnażać ani nie kupia następnego psa z niepewnego żródła .Ale trzeba do rzeczy podejśc spokojnie i tłumaczyć 10000 razy bez nerwów i epitetów .I uświadamiać że suke trzeba wysterylizowac przed pierwszą cieczką żęby oszczędzić jej wielu chorób, a nam wielu wydatków i nerwów .To może za pare lat nie będą potrzebne takie dyskusje czego sobie i wszystkim życze .Oczywiście sprawa dotyczy tez kotów bo jest ich po prostu zastraszająca ilość ,bezdomnych ,wałęsających się po osiedlach ,przynajmniej w moim mieście .
- amstaff ARY
Mój pies ma tak na imię nie ja.pianistka pisze:Dzisiejsza Hodowla to nic innego tylko kontynuacja historycznego tworzenia , doskonalenia i trzymania w czystości ras.
Niektóre rasy przetrwały w czystości rasy stulecia .
Ale zaraz taka Ary mi wyjedzie że przecież nie miały rodowodów !
Otóż wyjaśniam niektóre psy jak np. Amstaffy zostały stworzone do walk, miał być zwinny, szybki i zażarty. Po licznych krzyżówkach rasy A + B = C, C + D = Amstaff. Powstał pies do walk, w późniejszym czasie Związek Kynologiczny opisał tą rasę i stworzył wzorzec (czyli dany typ).
Są jednak psy u których najpierw powstaje wzorzec, a dopiero potem dąży się do uzyskania takiego psa lub kota np. zwierzęcia nie powodującego alergii swoją sierścią, na tyle małego by łatwo można go ogrzać.
-
jeśli możesz, to podaj źródło tych informacji. Od razu zaznaczam, że to nie atak! Po prostu jestem ciekawa, czy tak faktycznie jest czy też zostało to usłyszane od 'kolegi kuzyna koleżanki'.
- amstaff ARY
SleepingSun
Masz rasowego psa to sprawdź jaka jest jego przeszłość, kiedy powstała rasa, gdzie. Nie zamierzam opisywać Amstaffów bo i tak oprócz 2 osób nikt z was nie ma pojęcia o tej rasie.
Masz rasowego psa to sprawdź jaka jest jego przeszłość, kiedy powstała rasa, gdzie. Nie zamierzam opisywać Amstaffów bo i tak oprócz 2 osób nikt z was nie ma pojęcia o tej rasie.
-
Ty nie masz pojęcia o tej rasie i piszesz rzeczy wyssane z palca. Jako osoba odpowiedzialna i mająca jakąś tam wiedzę o otaczającym świecie, odratowałam kundla z prywatnego 'schroniska', zamiast kupować psa za 500zł i dać sobie wmówić że jest rasowy.
Amstaff Ary - każda rasa któregoś dnia musiała zostać opisana przez ZK, i dalej mamy psy na takiej poczekalni - rasy historyczne notabene, tak jak chart polski który tkwił w niej wiele lat, tak jak gończy polski który został uznany oficjalnie jakieś 10 lat temu.
Wiemy że niektóre musiały być rekonstruowane i w miotach wyłapywano te które najlepiej łapały cechy rasy pierwotnej, i rasę się przedstawia dopiero gdy mamy udokumentowane przesłanki oraz prowadzone przez kilka pokoleń księgi rodowodowe i rodzące się ujednolicone pogłowie rasy w liczbie z tego co sie orientuje 200 sztuk rocznie.
Pewne rasy powstały wskutek potrzeby i się ugruntowały - i też tak prowadzono żeby ujednolicać cechy eliminiując osobniki niepożądane a nie mnożyć byle by było.
Wiemy że niektóre musiały być rekonstruowane i w miotach wyłapywano te które najlepiej łapały cechy rasy pierwotnej, i rasę się przedstawia dopiero gdy mamy udokumentowane przesłanki oraz prowadzone przez kilka pokoleń księgi rodowodowe i rodzące się ujednolicone pogłowie rasy w liczbie z tego co sie orientuje 200 sztuk rocznie.
Pewne rasy powstały wskutek potrzeby i się ugruntowały - i też tak prowadzono żeby ujednolicać cechy eliminiując osobniki niepożądane a nie mnożyć byle by było.
- amstaff ARY
Zgadzam się pianistka.
SleepingSun - Mam pojęcie o tej rasie. Nigdzie nie napisałam za ile kupiłam psa, tym razem PRZECZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM .To jest „Re: pytanie o pseudohodowle” nie wrzucaj odpowiedzi z innego tematu do. Orientuj się gdzie padło ewentualne pytanie i tam zamieszczaj odpowiedz, tak jak to robią inni.
japanisze A niby z czym się awanturuje, albo nie masz pojęcia co to znaczy, albo znów mylisz wypowiedzi.
SleepingSun - Mam pojęcie o tej rasie. Nigdzie nie napisałam za ile kupiłam psa, tym razem PRZECZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM .To jest „Re: pytanie o pseudohodowle” nie wrzucaj odpowiedzi z innego tematu do. Orientuj się gdzie padło ewentualne pytanie i tam zamieszczaj odpowiedz, tak jak to robią inni.
japanisze A niby z czym się awanturuje, albo nie masz pojęcia co to znaczy, albo znów mylisz wypowiedzi.
-
Ty na prawdę jesteś taka głupia? Czy tylko udajesz?:D tak, tak jak to dobrze, że ktoś napisał coś mądrego, na pewno czekał na Twoją aprobatę. oooojej, a skąd podejrzenie że pisałam akurat o Tobie?
Już Ci tłumaczę, w takim razie bo widzę, że sobie nie radzisz.
'Nie zamierzam opisywać Amstaffów bo i tak oprócz 2 osób nikt z was nie ma pojęcia o tej rasie.'
Chyba tutaj padło pytanie, czyż nie? Zaskoczyło w główce?
Już Ci tłumaczę, w takim razie bo widzę, że sobie nie radzisz.
'Nie zamierzam opisywać Amstaffów bo i tak oprócz 2 osób nikt z was nie ma pojęcia o tej rasie.'
Chyba tutaj padło pytanie, czyż nie? Zaskoczyło w główce?
- amstaff ARY
Zamieszczam to również na tym temacie żeby dotarłoSleepingSun.
Nie jestem twoją koleżanką, nie życzę sobie byś powoływała się na mnie i jednocześnie mnie wykpiwała.
To że nie masz szacunku do drugiej osoby wynika z braku wychowania.
"Ty nie masz pojęcia o tej rasie i piszesz rzeczy wyssane z palca. Jako osoba odpowiedzialna i mająca jakąś tam wiedzę o otaczającym świecie, odratowałam kundla z prywatnego 'schroniska', zamiast kupować psa za 500zł i dać sobie wmówić że jest rasowy." To ty napisałaś. o psie za 500 zł bylo na „Re: pytanie o pseudohodowle” Czytaj po kolei wypowiedzi, pomału bo się gubisz w tym. Literka po literce.
Nie jestem twoją koleżanką, nie życzę sobie byś powoływała się na mnie i jednocześnie mnie wykpiwała.
To że nie masz szacunku do drugiej osoby wynika z braku wychowania.
"Ty nie masz pojęcia o tej rasie i piszesz rzeczy wyssane z palca. Jako osoba odpowiedzialna i mająca jakąś tam wiedzę o otaczającym świecie, odratowałam kundla z prywatnego 'schroniska', zamiast kupować psa za 500zł i dać sobie wmówić że jest rasowy." To ty napisałaś. o psie za 500 zł bylo na „Re: pytanie o pseudohodowle” Czytaj po kolei wypowiedzi, pomału bo się gubisz w tym. Literka po literce.
-
piszesz na FORUM internetowym, jeżeli sobie nie życzysz żeby Twoje wypowiedzi były oceniane to chyba pomyliłaś miejsca. Tak, Twoja opinia nt mojego wychowania jest dla mnie niezmiernie ważna. Wydrukuje i powieszę ją na ścianie:) Chodzi o przysłowiowe 500 zł, jeśli dalej nie pojęłaś.
-
Dziewczyny przestańcie !!!!!!!!!!Podobno kto kocha zwierzeta ,kocha tez ludzi .....tylko ja zaczynam w to wątpić coraz bardziej
- amstaff ARY
Niektóre osoby nie wchodzą na to forum by doradzać i wyrażać swoje opinie tylko by obrażać osoby o innych poglądach na każdym temacie na jakim się wpiszą.
-
kocham ludzi, którzy nie uważają że psy ze schroniska są niczego nie warte.
Dopóki Ciebie nie było na forum było całkiem spokojnie:))
Dopóki Ciebie nie było na forum było całkiem spokojnie:))
- amstaff ARY
MAM NADZIEJE ŻE PONIŻSZY TEKST SKOŃCZY DALSZE DYSKUSJE NA TYM TEMACIE
Kowalski chce psa do budy to od razu niedobry bo nie będzie z psem spał w łóżku.
Pani Zosia niedobra bo wzięła od sąsiadów szczeniaczka zamiast pobiec po niego do schroniska.
Osoba pisząca ten tekst i jej podobne niedobre bo zamiast psa ze schroniska mają psa bez papierów wyglądającego dokładnie jak rasowy.
Wszystkie te przykłady pokazują że nie masz rasowego lub zabranego ze schroniska to jesteś okrutny, nieczuły, obrzydliwy to po prostu ludzie bez sumień.
Wszyscy się przecież z tym zgadzamy więc kończymy dyskusje na ten temat.
Kowalski chce psa do budy to od razu niedobry bo nie będzie z psem spał w łóżku.
Pani Zosia niedobra bo wzięła od sąsiadów szczeniaczka zamiast pobiec po niego do schroniska.
Osoba pisząca ten tekst i jej podobne niedobre bo zamiast psa ze schroniska mają psa bez papierów wyglądającego dokładnie jak rasowy.
Wszystkie te przykłady pokazują że nie masz rasowego lub zabranego ze schroniska to jesteś okrutny, nieczuły, obrzydliwy to po prostu ludzie bez sumień.
Wszyscy się przecież z tym zgadzamy więc kończymy dyskusje na ten temat.
-
- Informacje
-