Zapytam z innej "beczki ". Czy wiesz co było z brzuchem , jaka diagnoza ? co leczył wet w brzuchu no-spą i czyms jeszcze w zastrzykach ? wykonane były badania w tym kierunku ? krwi , Usg ,RTG ... dziwne to że po tym zdarzeniu pies nagle ma zwężenie przestrzeni miedzykręgowych ..chyba ze myle fakty .kokszkoksz pisze:Witam serdecznie.
Chciałabym prosić o pomoc w leczeniu mojego pieska > mieszanka biszona, westa, maltańczyka.
W piątek u psa nagle zaczęły się dziwne dolegliwości, w jednej chwili ,wchodze do mieszkania a pies trzęsie się i ma twardy brzuch , po długim leczeniu w przychodni wet ( lecznie meatkanem, nospą i czymś jeszcze w zastrzykach przez 5 dni) objawy ustały jednak pojawił się niedowład tylinich łap , pies sie chwieje, nie potrafi ustać, nogi są wiotkie, czasem trzeba go nosić po schodach. Diagnoza juz w innej klinice wet. > zwężenie przestrzeni międzykręgowych, aby dowiedzieć się czy to od tego łapy stały się wiotkie i niestabilne należy zrobić rezonans magnetyczny. Jestem z Katowic, wet wysłał nas na rezonans do wrocławia, zastanawiam się czy nie ma czegoś bliżej, wie może ktoś? rezonans 800 zł + dojazd to spore koszty ale oczywiście jeśli nie ma innej opcji to dal psa wszystko
Czy oprócz słabych łap, zadu obserwujesz inne objawy ? jak apetyt , temp, wydalanie ?Uważam ,że na wszystko trzeba zwrócić uwagę . Nie wiem ,czy od razu robiłabym MR , może poszukałabym lepszego weta ,któremu od poczatku do końca opowiedzialabym w szczegółach co działo się z psem.