Witam serdecznie.
Chciałabym prosić o pomoc w leczeniu mojego pieska > mieszanka biszona, westa, maltańczyka.
W piątek u psa nagle zaczęły się dziwne dolegliwości, w jednej chwili ,wchodze do mieszkania a pies trzęsie się i ma twardy brzuch , po długim leczeniu w przychodni wet ( lecznie meatkanem, nospą i czymś jeszcze w zastrzykach przez 5 dni) objawy ustały jednak pojawił się niedowład tylinich łap , pies sie chwieje, nie potrafi ustać, nogi są wiotkie, czasem trzeba go nosić po schodach. Diagnoza juz w innej klinice wet. > zwężenie przestrzeni międzykręgowych, aby dowiedzieć się czy to od tego łapy stały się wiotkie i niestabilne należy zrobić rezonans magnetyczny. Jestem z Katowic, wet wysłał nas na rezonans do wrocławia, zastanawiam się czy nie ma czegoś bliżej, wie może ktoś? rezonans 800 zł + dojazd to spore koszty ale oczywiście jeśli nie ma innej opcji to dal psa wszystko
rezonans magnetyczny śląsk ?
-
a może by zacząć od zwykłego zdjęcia rtg?
dziękuje za rade, to że zadje takie pytanie nie oznacza od razu ze ścibie kase na psa i nie istone dla mnie jest alby rezonans był dobrze zinetpretowany i wykonany ! matko.. nie kazdy ma możliwość jechać z dani na dzień do wrocałwia )Gość pisze:Tam rób gdzie potrafią zinterpretować wyniki,a nie gdzie bliżej i taniej.
może jednak ktoś wie czy można zrobić rezonans magnetyczny (równie dobrze zinterpretowany jak we wrocławiu !!) gdzieś bliżej ?
zdjecie już zrobione, to na jego podstawia zdiagnozowano zwężenie przestrzeni międzykręgowych aby jednak dojść czy faktycznie od tego idze niedowład łap należy zrobić RMSleepingSun pisze:a może by zacząć od zwykłego zdjęcia rtg?
Nie chodziło mi o to że ścibiasz !
A wiesz ,że nie można zamieszczać tu linków ?
Może tu Ci lepiej dojechać,jak oni opiszą ,to tak jest !
xxxxxx na pw proszę
xxxxxx na pw proszę
[quote="Gość"]Nie chodziło mi o to że ścibiasz !
xxxxxx
wielkie dzięki ! szukałam w internecie ale nie znalazłam że akurat w Mikołowie ! bardzo fajnie
ale ja nie zamieściłam linku ?
xxxxxx
wielkie dzięki ! szukałam w internecie ale nie znalazłam że akurat w Mikołowie ! bardzo fajnie
ale ja nie zamieściłam linku ?
hmm, kurcze co człowiek to inna opinia, jutro jade do mojego weta -> klinika xxxxxxxxx , zapytam co myślą o rezonansie magnetycznym własnie tam.Gość pisze:Nie polecam xxxxxxx. Znają się, ale na pieniądzach.
Z innej beczki : nie przygarnie ktoś bezdomnego teriera rosyjskiego ????
U xxxxxxx,jest drogo,to fakt,ale już pisałam,co komu z taniego badania,jak będą wątpliwości i może powtórka z rozrywki Wtedy dopiero wychodzi cena !
O xxxxxxxxxdobrze mówią lekarze wet. tam tez prowadzone są ,szkolenia dla lekarzy wet.
Co do bezdomniaczka ,mam już kilka ,na stałe,na więcej mnie nie stać
Ale popytam.A nuż?
O xxxxxxxxxdobrze mówią lekarze wet. tam tez prowadzone są ,szkolenia dla lekarzy wet.
Ale popytam.A nuż?
byłoby dobrze, chociaż na tydzień zanim znalazłby się dla niego stały domGość pisze:U xxxxxxx,jest drogo,to fakt,ale już pisałam,co komu z taniego badania,jak będą wątpliwości i może powtórka z rozrywki Wtedy dopiero wychodzi cena !
O xxxxxxxx dobrze mówią lekarze wet. tam tez prowadzone są ,szkolenia dla lekarzy wet.
Ale popytam.A nuż?
zapytam jeszcze, czy miał może ktoś doświadczenie z podobnym schorzeniem jak zwężenie przestrzeni międzykręgowych, czy to jest spowodowane tylko i wyłacznie wypadnięciem dysku ? dyskopatią ? i czy czyjś piesek przechodził taką operacje ? jak się z tego wykaraskał ? pewnie te pytania zadam jutro u weta ale chciałabym wiedzieć czy to bardzo ryzykowna operacja ? to w końcu kręgosłup
Niestety,że względu na moje chore czterołapy,nie mam możliwości przetrzymać,a dopiero w czwartek,będę się widzieć z osoba ,miłośnikiem terierów.
Co do schorzenia twojego pupila,na Fb.jest grupa: Dysplazje i inne rodowodowe niuanse" Rozmawiają tam opiekunowie psów ,po różnych przejściach,możesz tam napisać.Są dobrze zorientowani,gdzie jakie badania i operacje,czy w Polsce,czy Czechy ?
W grupie,jest tez kilku niezłych lekarzy wet.
Co do schorzenia twojego pupila,na Fb.jest grupa: Dysplazje i inne rodowodowe niuanse" Rozmawiają tam opiekunowie psów ,po różnych przejściach,możesz tam napisać.Są dobrze zorientowani,gdzie jakie badania i operacje,czy w Polsce,czy Czechy ?
pokładam nadzieje w twoim znajomym " miłośniku" terierów podam moją poczte : agnieszka.kosiek@interia.plGość pisze:Niestety,że względu na moje chore czterołapy,nie mam możliwości przetrzymać,a dopiero w czwartek,będę się widzieć z osoba ,miłośnikiem terierów.
gdyby znajomy się zdecydował prosze o kontakt, pies juz od 2 lat (chodzą takie słuchy) błąka się samotnie. Wczoraj był , dzisiaj go nie ma ale pojawia się co jakiś czas, może akurat swoją drogą zawsze błąkał sie razem z drugim bezdomniakiem - goldenem, dzwoniliśmy do fundacji dla goldenów i pies został od razu przewieziony do domu tymczasowego, z terierem jest problem teraz biedak został sam ale oby jego los sie odmienił :)m