ropa w przyrodzeniu mojego laba, klopoty :(
wiem ze ten temat juz byl niejednokrotnie poruszany, ja bylam ze swoim labkiem u weta, on powiedzial ze to takie male zapalenie i kazal 2-3 razy dziennie nadmanganianem potasu w szczykawce wpryskiwac pod napletek, w przeciagu tygodnia to mialo minac, aktualnie minely prawie 3 tygodnie a on nadal ma ta ropke.... co ja mam zrobie, isc znowu do weta? czy moze jestem w stanie jakos pomoc mojemu labkowi? prosze Pana Jarka o odp.
JA MAM SUNIE I TEN SAM PROBLEM.najpierw byly irygacie z nadmanianganu i tab. ziolowe i nic lepiej,potem furagin i rywanol i nic, potem antybiotyk ,przemywania i nic lepiej ,a to tylko takie male zapalenie, a mnie rece opadaja, za kilka dni nowa analiza m.,wiem ze bedzie zla.
siuraczka należy BARDZO dokładnie obejrzeć. A sunia w jakim jest wieku.
jest to prawdopodobnie młodzieńcze zapalenie pochwy lub przedsionka pochwy, które ustapi po pierszej cieczce. Wykonałbym podstawową analizę moczu i jeśli ok. to ziołowe leki odkażające drogi moczowe i czekamy na cieczke
dziekuje panie doktorze ,jutro robie druga analize,musialam odczekac po antybiotyku.tylko chcialam zdazyc z kastracja przed pierwsza cieczka /zeby zabezpieczyc ja przed rakiem sutka/,a martwie sie ze znow bedzie za duzo leukocytow,i znow dostanie antybiotyk, taka mlodziutka i ciagle antybiotyki ,juz o niej tu pisalam to psina z azylu po parwowirozie.
panie doktorze ;powtorna analiza moczu wykazala -krwinki biale 15-20 w polu widz./poprzednia analiza przed antybiotykoterapia 25-35 w polu widz./,czy wedlug panadoktora wystarczy podawac urosept i czekac do cieczki czy nadal powinny byc antybiotyki,bardzo chcialabym poznac pana opinie./pozostale parametry ok. ,ph5,5./
spróbuj podać psiuni mocniejszy furagin przez 2 tyg i potem powtórzyć analizę moczu.
moj wet. obejrzal wyniki i kazal czekac na cieczke,nic nie zalecil poza nadmanganianem/robilam riwanolem/,postaram sie zdobyc ten furagin bez recepty.DZIEKUJE.
bylam jeszcze raz dostalam recepte na furagin, 4x1 tabl..no i przemywania.
-
- Informacje
-