Dzień dobry.
Moja suczka ma 2 lata i 3 miesiące. Dwie pierwsze szczepionki przeciwko parwowirozie to Vanguard, dwie kolejne Biocan. Ostatnie szczepienie 30.11.2021 (czwarte szczepienie). Szczeniak moich rodziców pod koniec stycznia tego roku chorował na parwowirozę, czy mogę na początku września zabrać moją suczkę do rodziców? Trochę się martwię czytając, że wirus potrafi przeżyć rok w glebie, komplet szczepień jest, ale dwie ostatnie dawki to Biocan... Dodam, że oprócz szczeniaka mieszka tam też dorosła suczka, którą się nie zaraziła. Czy mogę bezpiecznie zabrać tam swojego psa?
Ryzyko zakażenia parwowirozą
Dobry wieczór!
Mam nadzieję, że z suczką wszystko w porządku. Po takim czasie raczej by się nie zaraziła jednak nigdy nie mamy 100% pewności. Dlatego takie kwestie najlepiej konsultować z lekarzem weterynarii, który ma pełną dokumentację medyczną naszego pupila, a tym samym najlepszy ogląd sytuacji.
Pozdrawiam serdecznie,
Julia
Mam nadzieję, że z suczką wszystko w porządku. Po takim czasie raczej by się nie zaraziła jednak nigdy nie mamy 100% pewności. Dlatego takie kwestie najlepiej konsultować z lekarzem weterynarii, który ma pełną dokumentację medyczną naszego pupila, a tym samym najlepszy ogląd sytuacji.
Pozdrawiam serdecznie,
Julia