serce sportowca
To ja megan, tylko z obcego komputera. Słuchajcie, wet (inny niż nas stały) stwierdziła po osłuchaniu Rudej, że ma serce sportowca i trochę wolniej jej bije niż normalnie. Dodała, że to wszystko w porządku jest. W necie mnóstwo sprzecznych informacji na ten temat. Co z tym począć, trochę się boję. M.
-
a czy Ruda jest psem sportowym? czy robiliście jej badania tarczycy ostatnio?
Ruda sporo biega po łąkach, a w wakacje 2, 3 miesiące naprawdę dużo non stop (rower plus za śladem też pogna), ale w sensie treningów itp. to nie. Badania tarczycy miała dwa lata temu i wszystko było w porządku. Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale ma bardzo głęboką klatkę piersiową, bo to seter jest. Tarczyca mogłaby mieć coś z tym wspólnego? M
-
niedoczynność tarczycy może się objawiać spowolnieniem akcji serca. u mojej poprzedniej suni została rozpoznana właśnie poprzez echo serca i jego zbyt wolną pracę.
Megan,moja dobermanka,w wieku Rudej,nie ma serca sportowca,ma głęboką klatę, również tak jak Twoja ,miała bardzo dużo ruchu.Wyniki serca (Echo,EKG, ma wzorcowe)Zamiast się bać,pomyśl: czy chrapie,czy szybciej się meczy,czy widzisz zmiany w kolorze dziąseł po wysiłku/stresie, czy pokasłuje w emocjach ?
Nie wiem u kogo robiłaś Echo serca,zrobić nie problem,ale trafnie opisać ,nie każdy potrafi.Czy robiłaś RTG serca,EKG serca? Jeśli masz wątpliwości,zapisz się na konsultację do doktora xxx,ma sesje wyjazdowe.Przyjmuje nie tylko w Warszawie.A hormony warto zrobić,o ile dobrze pamiętam Ruda ma skłonności do tycia.Nie mogę tu podać linka do dr. xxxxx,znajdziesz ,przez wyszukiwarkę.
Nie wiem u kogo robiłaś Echo serca,zrobić nie problem,ale trafnie opisać ,nie każdy potrafi.Czy robiłaś RTG serca,EKG serca? Jeśli masz wątpliwości,zapisz się na konsultację do doktora xxx,ma sesje wyjazdowe.Przyjmuje nie tylko w Warszawie.A hormony warto zrobić,o ile dobrze pamiętam Ruda ma skłonności do tycia.Nie mogę tu podać linka do dr. xxxxx,znajdziesz ,przez wyszukiwarkę.
Szarada, Ruda żadnych objawów, o których piszesz nie ma, oprócz pochrapywania troszeczkę przez sen, ale to nie jest nawet chrapanie. No nic, nie ma co gdybać. Zrobimy jej te hormony i zapisujemy się do drxxxxxxx. Ruda nie miała nigdy ani RTG ani echa. Jak takie echo i rtg wygląda? To znaczy czy pies dostaje jakies lekkie uśpienie? M.
Już wszystko wiemy:) Dr Niziołekxxxx był w sobotę własnie w Łodzi, co za pech. Poradził nam xxxxxx w Łodzi na echo i ekg. Może nas ktoś wesprzeć doświadczeniem w badaniach właśnie w tej lecznicy? Można zaufać? Czy jednak raczej do Warszawy? Tu musiałabym sprawę trochę odwlec ze względu na transport. M
Przy Echu serca i EKG, nie ma żadnego znieczulenia, natomiast RTG,lepiej coś podać, by wyszło czytelnie.Moja dobermanka ,tez nieraz sobie pochrapuje .Myślę Megan,że nie masz powodów do paniki.I możesz robić badania w dogodnym dla Ciebie czasie.Jak wydać 200zł, na Echo,to ja osobiście poczekała bym na doktora N. Pozdrawiam.
Dzięki za uspokajające słowa! Na razie zrobimy te hormony tak na wszelki wypadek. Echo też zrobimy, ale pogadam jeszcze z naszym wetem i może będziemy mogli poczekać. Ruda na razie kwitnie (i straszliwie linieje). Miziaki dla pochrapującej dobisi!
M.
M.