serduszko
Mam syberiaczka który ma 11 lat.Obecnie piesek ma kłopoty przy wstawaniu , ma taką sekundową utratę świadomośći i upadła mi na przednich łapkach .Przy wstawaniu z trudem utzymuje się na łapkach i ma drgawki na bardzo małe dzieęki czy szelest papieru .Miała robione ekg i prześwitlenie serca. Wet zalecił jej Fortekor 20 1/2 tabl. 1x dziennie i metazydyna 20mg 2x1 dziennie .Co do tych drgawek i problemu wstawania narazie się nie określił .Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie jeżeli może mi ktoś coś poradzić POzdrawiam Krystyna
czy traci świadomość po tych omdleniach?
Witam !! Piesek zupełnie nie traci świadomości .Wygląda to tak, jak gdyby miała zamroczenia .Raz upadła na przednie łapki na pyszczek ale to trwało może sekundę i sie pozbierała. Jak wstaje to widać że ma trudności z utrzymaniem się na nogach z powodu tych zamroczeń . Po za tym to na najmniejszy dzwięk czy szelest reaguje drgawkami .Zrobiłam badania kału na posożyty .Nie stwierdzono pasożytów . CZy oby to nie były początki padaczki .Wet na razie nie kazał faszerować ja żadnymi lekami .Raz w tygodniu bardzo jej burczy w brzuchu czy jelitach i wtenczas nic nie je i nie pije tylko leży posępna .Ostatnio wet.zalecił jej opakowanie rapacholinu AC i jeszcze coś ale trudno było odczytać ,ale to było coś na pobudzenie soków żołdkowych .Ale to nie pomogło .Proszę o pomoc .POzdrawiam. Krystyna.
mogę tylko npisać w bardzo dużym cdzysłowiu co ja bym zrobił. 1.Porządne badania krwi ( biochemia arządowa i morfologia) 2. Porządne badanie neurologiczne. Czy zwierzę nie ma żadnyh niedoborów uchowych ( kulawizny, porażenia, zataczania się,niedowidzi, wchodzi na przeszkody, poyka się). Wydaj się , że przyczyny należy szukać u ukłądzie nerwowym, ale to taka malutka sugestia ,więcej muszą naprowadzić badania.
-
- Informacje
-