skręcenie łapki
Witam, mam pytanko odnoście bolącej łapki mojego pieska. Mój 6-miesięczny foksik dość dużo skacze i rozrabia z synkiem i prawdopodobnie uszkodził sobie tylną łapkę. Nad kolankiem sunia zaczęła sobie wygryzać włoski i w tym miejscu jest totalnie łysa. Lekarz weterynarz stwierdził uszkodzenie stawu i przepisał cimoalgex 8 mg na 4 dni. Niestety nóżka ją nadal boli i nadal się gryzie w tym miejscu. Pytanie co mam zrobić i czego wymagać u weterynarza? Druga sprawa dotyczy nieprzyjemnego zapachu z pyszczka. Lekarz stwierdził wymianę uzębienia ale pierwszy raz się z tym spotykam ponieważ miałam dużo piesków i nigdy takiego problemu. Czy przyczyną może być mleko? Sunia uwielbia nabiał a kupki robi twarde więc stwierdziłam, że niema problemów z przyswojeniem laktozy. Może jednak się mylę?
Od lekarza należy wymagać diagnozy. Jesli leczenie nie przynosi efektu nalezy dokładnie zdiagnozować łapę. co do zapachu lekarz ma rację powodem może być wymiana zębów , nabiał także może mieć parę groszy udziału. Niemniej dokładnie należałoby obejrzeć pysk psa.
-
- Informacje
-