spadl ze stolu!

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

01 lutego 2009, 13:24

Witam!
Moj ogromnie energiczny szczeniak wskoczyl przed chwilka na stol a nastepnie spadl z niego na kafelki. Prawa tylna lapke trzymal w gorze i nie stawial jej na ziemi. Sprawdzałam mu ja, nic nie jest pekniete, cos lekko strzelilo w jednej i drugiej po lekkim pociagnieciu. Teraz staje na niej normalnie, zeskoczyla nawet z niskiej pufki, skacze mi teraz na kolana. Dalam jej homeopatyczny lek arnica. Co robic? Czy moglo jej sie cos stac? Isc jutro do weterynarza? Podac jakies witaminy, jakis lek? Ma 3 miesiace, mala rasa, teraz (25minut po wydarzeniu) chodzi i skacze normalnie.
Awatar użytkownika
Brysiaa

01 lutego 2009, 22:02

Proponowałabym iść do weterynarza chociażby po to aby się nie martwić czy nic poważnego się nie stało, skoro coś tam chrupnęło. Możliwe, że łapce nic nie jest ale zawsze lepiej się upewnić.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

01 lutego 2009, 22:10

jeśli w ciągu 24 godzin objawy całokicie ustępują bez farmaceutyków można nie pokazywać psa lekarzowi ale należy go pilnie obserwować przec 1-2 dni. Nie mówię tutaj o potrąceniach przez auto czy poważniejsze wypadki. Tu mimo braju objawów zwierzę musi zobaczyć lekarz.
Gość

07 lutego 2009, 16:18

dzis zauwazylam,ze jak zegnie mu sie i wyprostuje tylne lapki to cos mu strzyka, czy to normalne? Biega, staje na nie normalnie. w poniedzialek udam sie do weterynarza.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

10 lutego 2009, 23:03

czasami po takim upadku dochodzi do nadwichnięcia lub zwichnięcia rzepek kolanowych.
ODPOWIEDZ
  • Informacje