Panie Jarku,
przepraszam, nie pomyślałam, że moja prośba wchodzi w gestię oceny leczenia innego lekarza... będę o tym pamiętać na przyszłość. :)W każdym razie pies budzi podziw lekarzy pracujących w przychodni -że do takiego stanu postawiły go na nogi zabiegi-pływanie, prądy, lasery i masaże a mnie bardzo cieszy bo okazało się ,że bolesność kręgosłupa praktycznie nie istnieje te bóle pochodzą od prostaty i brzuch, który obciążony jest lakami pies dostaje osłonę i ypozane więc na wszystko reagujemy:)
Nasza Pani doktór jest niesamowicie zadowolona z efektów leczenia
spondyloza
To nie Wasza Pani Doktor ma być zadowolona z wyników leczenia ale pies powinine być wyleczony a strikte zdiagnozowany. ie Pani co? Mój pies w styczniu miał silne objawy bardzo dziwne... Każdy z lekarzy na terenie małej miejscowości, albo psudoleakrzy od zwierząt był zachwycony leczeniem mojej suczki. Jeden leczył ja na ucho dwa tygodnie, potem na serce dwa tygodnie, inny na niestabilność szczytowo-obrotową. Na szczęście sama uparłam sie na RTG całego kręgosłupa i boczne i przednie. Objawy, które moja suka miła nie wskazywały na chorobe kręgosłupa, a jednak... Dobrze wykonane RTG wskaże lub zasugeruje przyczynę. I dalsze leczenie uzależni Pani od tego. Wysiadywanie na forum i psanie co chcwile, ze piesek ma łapke tak czy siak to nie pomoze mu. Niech sie Pani weźmie w garśc i zajmie sie porzadnie leczeniem tego psa. Znajdzie dobrego lekarza specjaliste gdzieś blisko siebie (nie wiem gdzie Pani mieszka), jezeli trzeba by było operpwać kręgosłup to wątpie czy Pani wtereynarz, która tak prowadzi pieska zechce to zrobić. A im dłuzej Pani bedzie zwlekać tym gorzsze bedą wyniki leczenia. Pies jest niezdagionozowany i to jest podstawa. Straciła Pani mnóstwo pieniedzy i mnóstwo czasu psa, naraziła Pani psa na cierpienie zupełnie niepootrzebne. Proszę usiąśc do komputera i wystukać sobie największe miasto blisko Pani typu Kraków, Wrocław, Warszawa, a potem poszukać po forach dobrego secjalisty chirurga, bo myśle że tutaj bedzie taki potrzebny. A propos, mój pies nie miał zadnej bolesnosci kregosłupa a jest teraz dwa miesiace po zabiegu na kręgosłupie szyjnym. A pewnie gdybym tak zwlekała to na dzień dzisiejszy byłby porażony. Pozdrawiam. Pan Jarek ma do Pani anielską cierpliwość....
-
Odpisałam Pani wiadomość na priv-myślę, że nie muszę odpisywać na oskarżenia( o cierpienia psa...) na forum....Jeżeli Pan Jarek ma problem z moimi postami to proszę o zgłoszenie mi tego i oczywiście zmienię to co jest nie w porządku i przeproszę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
...i jeżeli uważa Pani, że moje posty nie wnoszą nic do forum to przykro mi, ja szukając dodatkowych informacji o chorobie psa ( w styczniu) w internecie ucieszyłabym się gdybym znalazła podobne wiadomości ze wskazówkami co do leków i badań -tym bardziej, że problemy z kręgosłupem(łapami) ma procentowo dużo piesków, tym bardziej starszych.
Te post nie wnoszą nic, to jeden bełkot, jak sie wszytskie posty połączy do kupy to wychodzi z tego eden stek bzdur. Nawet Pani nie umie sie zdecydować ile lat ma Pani pies, czy 16 czy 17, na co jest chory, z opisów wyglada, ze leczy pani psa sama, sama aplikujac mu leki, dawki, które zleca podobno Pani lekarz weterynarz kontroluje potem Pani na forum publicznie. Co kilka minut pisze Pani nowe posty o ogonach, oczach lampach lekach. Niestety tego typu watki nie sa przydatme Pani Magdaleno, nie sa konkretne, bo to nie lekarz sie wypowiada na tym forum tylko Pani usiłuje wymusic na lekarzu to co chce Pani usłyszeć. Skoro jeden lekarz daje Pani maśc do oczu wraca Pani z tym do domu zaraz Pani wchodzi na forum i pyta co sie stanie jak Panie tego nie da, to chyba jakieś glupie jest nie? NIech sie Pani nie martwi nie bedę wchodziła więcej na posty Pani autorstwa ponieważ nie moge czytać tego steku bzdur i spamu. Pozdrawiam gorąco
-
napisałam Pani na priv odpowiadając na ten temat. nie będę zaśmiecać forum odpowiadając Pani.Proszę mnie nie atakować.
-
Myślę sobie czy moglibyście mi odpowiedzieć czy jest możliwe zwyrodnienie kolana? Mój pies chodzi gorzej na lewą łapę... mam wrażenie że jak na nią staje to łapa przekręca się w kolanie.... w kolejnym poście jeszcze raz zamieszczam zdjęcie rtg
-
nie mogę zamieścić zdjęcia...znacie jakiś seriws poza imagabanana.com?
-
zastanawiam się czy u każdego psa po podaniu NLPZ musi być poprawa? Na początku stosowałam carprodyl(efektów nie było) teraz kiedy pies jest postawiony na łapy, gdy widzę, żę coś jest troszkę gorzej-podaję mu Rheumocan...poprawa jest po kilku dniach podania preparatu-minimalna.... prościej chodzi, mniej zarzuca mu tyłkiem czy po rimadylu mogą być lepsze efekty niż rheumocamie?
czy tego rodziaju leki można podawać długofalowo? Mój learz wogóle jets niechętny podawać te leki i podajemy je dopiero w wypadku pogorszenia... mói, że coś musimy mieć na solidną zniżke...nie wiem czy nie wolałabym stale podawać te leki z przerwami? Czy tak można?
W wakcje kiedy pies wchodził gorzej po schodach(pierwsze objawy choroby) dostawał trocoxil i efekty były ZNAKOMITE! NPOWINNAM rozmawiać z lekarzem o powrocie do tego leku?
czy tego rodziaju leki można podawać długofalowo? Mój learz wogóle jets niechętny podawać te leki i podajemy je dopiero w wypadku pogorszenia... mói, że coś musimy mieć na solidną zniżke...nie wiem czy nie wolałabym stale podawać te leki z przerwami? Czy tak można?
W wakcje kiedy pies wchodził gorzej po schodach(pierwsze objawy choroby) dostawał trocoxil i efekty były ZNAKOMITE! NPOWINNAM rozmawiać z lekarzem o powrocie do tego leku?
carprodyl,rheumocan,rimadyl, czy Ty aby nie przesadzasz z tymi lekami?Czy podajesz coś na osłone jelit i żołądka?Mam czasami wrażenie,że postępujesz na chybił trafił-moze się uda ? i cudujesz.Pies to nie laboratorium w którym testuje się leki.
Przeczytaj własne posty i pomyśl czy nie mam racji?
Przeczytaj własne posty i pomyśl czy nie mam racji?
-
jasne, lekarz dał nam na osłonę preparat, carprodyl pies brał w styczniu! szmat czasu temu. teraz praktycznie od lutego nie bierze nic z NLPZ!!! tylko laseroterapia. dlatego raz na jakiś czas lekarz w razie pogorszenia podaje rheumocan
-
chciałąbym żebyście wiedzili(nie osądzajcie mnie ...) że wyciągnęliśmy psa ze stanu agonalnego....nie ma sensacji żołądkowych, nie ma biegunek myślę, że jest dobrze prowadzony a lekarz sam waha się przed podaniem mu NLPZ tylko ja chciałabym, żeby go nie bolało a jak widze, że ciągnie mu tyłek na jedną stronę to mam wrażenie, że sytuacja się pogarsza...może jestem przewrażliwona-jednak na tego mojego futrzaka sporzytkowałam całą moją energię i efekty są świetne staram się suzkać rozwiąania które przyniesie mu ulgę i nie dopuści do szbkiego nawrotu paraliżu.
a o te leki po prostu pytam chcę wywynioskować czy rheumocan jest dobrym rozwiązaniem i uż, rimadylu nigdy mój pies nie dostawał-tak zapobiegawczo piszę:P
więc mam taki problem: kilka dni po skończeniu laseroterapii pies zaczyna gorzej chodzić, leci na jedną stronę i mam to tak zostawić? nie podawać leków?
a o te leki po prostu pytam chcę wywynioskować czy rheumocan jest dobrym rozwiązaniem i uż, rimadylu nigdy mój pies nie dostawał-tak zapobiegawczo piszę:P
więc mam taki problem: kilka dni po skończeniu laseroterapii pies zaczyna gorzej chodzić, leci na jedną stronę i mam to tak zostawić? nie podawać leków?
może zastosuj nawet sama w donu nagrzewanie kręgosłupa lampą podczerwoną , masaże skoro laseroterapia miała pozytywne efekty te zabiegi także powinny mieć pozytywny efekt.
-
Mam pytanie do Was drodzy koledzy i koleżanki,
z każdym dniem uświadamiam sobie, że jeszcze czegoś nie wiem na temat chorób kręgosłupa, chciałabym dowiedzieć się czy zwężenie szczeliny międzykręgowej oznacza to samo co dyskopatia ?
Gdyby ktoś wiedział to chętnie uzupełnię swoją wiedzę
z każdym dniem uświadamiam sobie, że jeszcze czegoś nie wiem na temat chorób kręgosłupa, chciałabym dowiedzieć się czy zwężenie szczeliny międzykręgowej oznacza to samo co dyskopatia ?
Gdyby ktoś wiedział to chętnie uzupełnię swoją wiedzę
Witam,
co sądzicie o NLPZ Canidryl???
Jest bezpieczny przy powiększonym serduszku psiaka czy nie??
co sądzicie o NLPZ Canidryl???
Jest bezpieczny przy powiększonym serduszku psiaka czy nie??
-
- Informacje
-