Sterylizacja. Pytanie do P. Jarka i do Was.:)
-
przepraszam, źle podałam to klinika warszawska, jest napisane że podają znieczulenie wziewne. w Gdańsku można sobie dopłacić. no chyba że w stolicy tak naciągają klientów, nie pisząc że trzeba liczyć się z dodatkowymi kosztami...
my znieczulamy izofluranem koszt jego zakupu 250 ml to 850 zł . Jak znieczulać bezpłatnie , kto za to zapłaci. A sprzęt - jego amortyzacja? . Chyba umiecie liczyć , że nie kosztuje to 2 zł.
-
a ile kosztuje zwykła narkoza infuzyjna? bo chciałabym wiedzieć ile mniej więcej może wynieść różnica pomiędzy obiema metodami...bo w sumie bardziej zależałoby mi na wziewnej
Jak sukę cięłam to wgł cennika akcji miało kosztować 200 zł ale zapłaciłam za wszystko ponad 300 zł. Niestety już nie pamiętam za co były dodatkowe koszta. Wymieniali mi co obejmuje akcja, niestety mam pamięć dziurawą jak ser. Fakt, że normalnie chcieli za nią 500zł...
-
idea akcji jest taka, że cena obejmuje zabieg i opiekę po zabiegu (antybiotyk, szwy).
-
"Sterylizacji nie wykonuje się na narkozie wziewnej . Nie ma to nic wspólnego z kosztami . Narkoza infuzyjna TIVA jest najbezpieczniejsza" szczerze zdziwiła mnie ta odpowiedź którą dzisiaj dostałam z lecznicy...i niezbyt mi się to podoba
prawdopodobnie to procedury dotyczące tej lecznicy , bo ja tego tłumaczenia nie rozumiem.
-
Mam jeszcze jedno pytanie przed zabiegami, dotyczy mianowicie czystości psa...co do małego mogę go wykąpać w wannie...ale tu pojawia się problem z suką, bo ani nie mam jej jak wsadzić do wanny a co dopiero okąpać na dworze gdzie znowu jest zimno i leży śnieg. Także mam pytanie co z tym fantem zrobić, czy mogę ją umyć tylko częściowo a jeśli tak to co musi zostać umyte poza brzuchem.
Moze nie kap jej w zimie,mysle ze wystarczy jak po ostatnim spacerze przeczyscisz ja wilgotna gabka i wytrzesz do sucha,wyszczotkujesz i gotowe, sa tez suche szampony , ale to znow wydatek.Wazne, by pies byl zdrowy przed zabiegiem, a o tej porze roku latwo psiaka zaziebic, malege tez bym nie kapala, w schroniskach wszystkie kastruja nie kapiac, to dodatkowy stres. Przy zabiegu lekarz odkaza potrzebne miejsce. Trzymam kciuki. Daj znac jak poszlo.
-
Zawieźć ją zawiozę prawdopodobnie autobusem, ale to się jeszcze okarze na 100% w jej dniu...mały idzie we wtorek, sunia w czwartek, oby wszystko poszło bez komplikacji, trzymajcie kciuki
-
przyznam szczerzę, że pierwszy raz czytam o kąpaniu psa przed zabiegiem operacyjnym pole zabiegowe i tak jest golone i dezynfekowane.
To moj post zapomnialam sie podpisac, Jasne ,ze trzymam kciuki , ale chcialam Ci jeszcze cos poradzic, bo wiem,ze masz problem z duza i transportem, a to ze ona sie wybudzi po zabiegu ,nie znaczy, ze dojedzie busem, moga byc duze klopoty, bo za piec minut moze zasnac jak w narkozie, musisz miec plan awaryjny, zapytaj ile kosztuje nocleg psa w lecznicy, zapytaj, czy jest siec taxi, kierowca ktory zabierze psa po zabiegu, wez koc na tyle duzy by sluzyl za nosze do samochodu. nie jedz sama, zawsze jedna osoba moze zostac przy psie a druga poszukac transportu. Kup wczesniej nadmanganian potasu i gaze do ewentualnych przemywan , jak nie masz fartuszka dla psa po zabiegu, to doskonale sprawdza sie duze boodu bez rekawow, albo Ci wysle po mojej. Dopytaj po zabiegu ile dzialac beda leki przeciwbolowe,bo masz daleko.Gość pisze:Moze nie kap jej w zimie,mysle ze wystarczy jak po ostatnim spacerze przeczyscisz ja wilgotna gabka i wytrzesz do sucha,wyszczotkujesz i gotowe, sa tez suche szampony , ale to znow wydatek.Wazne, by pies byl zdrowy przed zabiegiem, a o tej porze roku latwo psiaka zaziebic, malege tez bym nie kapala, w schroniskach wszystkie kastruja nie kapiac, to dodatkowy stres. Przy zabiegu lekarz odkaza potrzebne miejsce. Trzymam kciuki. Daj znac jak poszlo.
-
GinKitsune, w zimię suki nie kąpię tylko nacieram śniegiem a po powrocie do domu wycieram. Wychodzi z takiego zabiegu czyściutka i o neutralnym, dla mnie przynajmniej, zapachu.
u zwierząt długowłosych jest bardzo wskazane aby wcześniej wykąpać - oczywiście jak zwierzę jest brudne , mimo tego , że pole operacyjne się myje i odkaża to brudne i ubłocone futro dotykające rany pooperacyjnej to katastrofa. Mieliśmy psy , które sami przed zabiegiem kąpaliśmy.
-
duża będzie wracać z własnym szoferem, być może zawieźć ją do lecznicy też zawieziemy autem...co do nacierania śniegiem, to ona to zna tylko że teraz śniegu nie ma więc jedyna możliwość to zwabić ofiarę do łazienki, złapać za ciepły, mokry ręcznik i zrobić jej dzień wcześniej małe szuru-buru ;D
-
- Informacje
-