suplementacja przy chorobach serca

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

15 kwietnia 2009, 07:16

Chcialabym sie dowiedziec czy na polskim rynku weterynaryjnym sa dostepne specjalne zestawy z suplementami wspomagajacymi prace serca dla psow/kotow. Najlepiej w formie jednego zestawu.
Glownie chodzi mi o:
Karnityne, Tauryne, wit.E, wit.B15 (DGM), magnez, potas, selen.
Ewentualnie dodatkowo wit. B3, B6, B12, koenzym CQ-10, kwas foliowy, Hawthorn Berry i Coleus Forskoli (nie znam polskich nazw) i inne wyciagi z roslin.
Przeszukalam internet i oferty kilku sklepow w nim, niestety nie znalazlam nic podobnego.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Gość

19 kwietnia 2009, 00:26

A czy ja moge poprosic o informacje z mojego wczesniejszego postu? Bardzo zalezy mi na odpowiedzi na 'tak' lub na 'nie', bo nie wiem czy powinnam sie zaopatrzyc na zapas zanim wroce z moim psem z zagranicy, czy bede mogla kupic taki zestaw w Polsce.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

20 kwietnia 2009, 09:34

na rynku weterynaryjnym są różne specyfiki , ale z takim dokładnie składem nie kojarzę , ale zapytam jeszcze naszej Pani kardiolog.
Gość

22 kwietnia 2009, 03:50

Anonymous pisze:dziekuje :)
I jeszcze chcialam dodac, ze nie chodzi mi o taki sam sklad, ale o podobny zestaw suplementow wspomagajacych prace serca. Sklad moze byc inny albo czesciowo inny, byle kilka najwazniejszych skladnikow bylo w nim zachowanych, a ktore wlasnie maja za zadanie usprawnic i przedluzyc prace serca.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

23 kwietnia 2009, 10:38

nie ma sensu stricto preparatu spełniającego takie wymagania. Potrzeba byłoby składać różne leki o różnych składach. Ale ... podpowiedziala mi koleżanka , że bardzo podobne składy posiadają karmy kardiologiczne. CZyli zwierzę jedząc takie karmy pobiera wszystkie te składniki z karmy i nie potrzeba wtedy podawać specjalnie leków.
Gość

24 kwietnia 2009, 11:06

Dziekuje :) w takim razie wezme zapas, a martwic bede sie pozniej. I przyjrze sie karmom kardiologicznym.
ODPOWIEDZ
  • Informacje