Sylimarol i hepatil łaczenie
Mam pytanie czy mozna laczyc hepatil i sylimarol, rano podawac hepatil a wieczorem sylimarol przy chorej watrobie czy raczej wybrac jeden lek. Bede wdzieczna za odpowiedz.
-
Daj psu ostropest plamisty zamiast faszerować go chemicznymi tabletkami. Będzie dużo zdrowiej dla wątroby.
Zalecone przez lekarzy wet. dla mojego psa essentiale forte plus hepatil, sunia staruszka byla, znajda wiele chorobsk , duzo lekow drogich, wiec pani doktor specjslista w leczeniu psow i kotow powiedziala, ze gdybym finansowo nie wyrobila , to najwazniejszy hepatil.Wyniki miala fatalne. Nie znam leku Isabel, moze lepszy , nie wiem.Te tez sa ziolowe.
A ile twoja sunia wazyla i w jakich dawkach dziennie brala te leki?
Kupie ten ostropest, choc zastanawiam sie ile tego dziennie moge dac psu ? zmielonego
Kupie ten ostropest, choc zastanawiam sie ile tego dziennie moge dac psu ? zmielonego
-
10 ziarenek dziennie na czczo najlepiej. Biorąc pod uwagę, że pies nie zje tego na czczo samego i nie pogryzie sobie można zmielić i zmieszać z jedzeniem. Ale mielić można na góra 2-3 dni aby zachował swoją wartość. I wtedy w zależności od wielkości psa do pół płaskiej małej łyżeczki dziennie.
Wazyla 35 kg, rano 2tab, jednego,wieczor2tab. drugiego plus pozostale leki . Na vetopedii pisz , ze dobry jest BARF, ale to juz dzialka Izabell, Przy chorej watrobie najwazniejsza jest D I E T A ! No i to co powoduje jej uszkodzenie.
Dzieki, a co moge podawac psiakowi z chora watroba co zawiera wapn, jego zrodlo , bo tez mi sie wydaje ze kosci nie powienien jesc.... mielone skorupki jaj moze? Albo jogurt ?
Pisalam o batfie, bo tak jest na portalu, gdzie artykuly pisza lekarze wet., ale ja tez bym sie nie odwazyla, dieta ma byc niskobialkowa i niskotluszczowa,musi zawierać substancje odżywcze, witaminy i składniki mineralnepsy z chora watroba sa czesto niedozywione, a maja zwiekszone potrzeby energetyczne, mysza jesc czesto, lecz nie za duzo.Wlasciwa diete powinien ustalic lekarz indywidualnie, on najlepiej Ci podpowie.
Dieta wysoko strawna, dla psów z chorobami przewodu pokarmowego i wątroby, Może być stosowana jako odchudzająca u psów otyłych 115 g chudej, siekanej wołowiny
75 g białego sera
310 g gotowanej rozdrobnionej marchwi
270 g utartego zielonego groszku
1,5 łyżeczki fosforanu wapnia
75 g białego sera
310 g gotowanej rozdrobnionej marchwi
270 g utartego zielonego groszku
1,5 łyżeczki fosforanu wapnia
-
Zawsze odradzano mi stosowanie Hepatilu u psów, ponieważ może mieć niekorzystny wpływ na psie nerki.
-
Nie, to nie tak. Podaję okresowo mojemu psu preparaty wspomagające wątrobę, gdyż jest na lekach przewlekle (serce) i już kilku wetów ostrzegało mnie przed podawaniem właśnie tego konkretnie preparatu. Nie pamiętam, co w nim jest takiego, więc nie chcę pisać bajek (choć mam w domu i Hepatil i Eseliv, mogę porównać), podobno psom możesz szkodzić, podnosić poziom mocznika. Wypowiadam się jako laik. Esseliv, Liv 52 i inne tego preparaty podobno nie mają takiego wpływu.
-
No widzicie, a ostropest także pomaga ładnie nerkom
-
- Informacje
-