Mam jeszcze jedno pytanie. Ruda miała wczoraj szczepienie, pierwsze powtórzeniowe po roku. Jako szczeniak była szczepiona Duramune, a tu patrzę>NobivacDHPPi. Z zaaferowania nie spytłaam się, jaką szczepionką szczepią!! Czy taka zmiana to ok? I na co Ruda jest konkretnie zaszczepiona? Może ktoś wie?
Gośka
szczepienie
Na co ta szczepionka jest już znalazłam na forum. Ale czy Ruda nie powinna być zaszczepiona jeszcze na lepto?
Nie mogę się dopatrzeć. 1. szczepienie, jeszcze u hodowcy (Duramine Max 5 (Canine Distemper-Adenovirus Type 2-Parainfluenza-Parvovirus Vaccine, Vacuna de Moquillo Canino-Adenovirus, Tipo2-Parainfluenza/Parvovirus.
2. szczepienie>Duramune> to samo plus Canine Coronavirus Vaccine i Vacuna de Coronavirus Canino.
No i teraz ten Nobivac DHPPi
2. szczepienie>Duramune> to samo plus Canine Coronavirus Vaccine i Vacuna de Coronavirus Canino.
No i teraz ten Nobivac DHPPi
może być tak szczepiona i na prawdę nic Twojemu psu się nie będzie złego działo.
Jeszcze tylko jedno, jedno pytanie. Jak to jest z leptospirozą? Przeczytałam właśnie, że początkowo szczepić należałoby nawet kilka razy w roku?! I że to groźna choroba.
Czy te szczepionki, które Ruda miała, są też przeciwko lepto, a jeśli nie, to szczepić ją jednak? Ruda pies myśliwski i kąpię się, gdzie może, choć uważam oczywiscie, żeby woda była czysta, ale to wiadomo, co tam w trawie (tzn. w wodzie) piszczy?
G.
Czy te szczepionki, które Ruda miała, są też przeciwko lepto, a jeśli nie, to szczepić ją jednak? Ruda pies myśliwski i kąpię się, gdzie może, choć uważam oczywiscie, żeby woda była czysta, ale to wiadomo, co tam w trawie (tzn. w wodzie) piszczy?
G.
jeśli jest narażony na takie sytuacje można go doszczepić, ale to trzeba znać jego dokładny sposób utrzymania i życia. Jeśli w bloku to małka szansa ( bez polowań).