Witam,
słuchajcie mam problem który dotyczy sznaucera miniaturki ma 16 lat. Dbamy o niego bardzo, pies na nic nie choruje ale dwa dni temu babcia poszła do szpitala ( pies z nią mieszka od 7 lat ) po jednym dniu pies dostał biegunki, wymiotuje a w dniu wczorajszym nawet załatwił się w domu. Dałem mu przedwczoraj jedzenie z puszki ( producent mi nieznany ) zazwyczaj dostawał Chappi. Kiepsko się czuje, nie ma siły, nie spi. Czy to może być związane z karmą? A może z tęsknoty? Jak moge zahamować tą biegunkę? Przeczytałem że dobrze jest mu dać ryż i troszkę węgla żeby zjadł.
Dziękuje za pomoc
Sznaucer miniaturka - 16 lat. Biegunka, wymioty
-
czy ta zmiana jedzenia była przez wystąpieniem biegunki? To jest psychiczne samopoczucie może być spowodowane tęsknotą, nie mniej jednak pokazałabym psa na wszelki wypadek weterynarzowi.
Proste,zmieniłeś mu karmę,a starych drzew się nie przesadza,więc narobiłeś więcej szkody niż pożytku-każdemu sie zdarza,ale teraz śmigaj ze staruszkiem do weta,byle szybko-ze względu na wiek. I daj znać potem co i jak
I co ? Byłeś z pieskiem u lekarza ? Wymioty i biegunka na pewno nie są z tęsknoty,to objaw chorobowy,nietolerancja nowego żarełka albo zatrucie.
-
- Informacje
-