Sznaucerek miniaturka 2,5 roku ma problem z tyną prawa łapk
Wtam serdecznie , kilka dni temu figa bawila sie z pieskami, baraszkowały i w pewnym momencie usłyszlam pisk figi ...z bólu podniosła łakę. Wrócilysmy do domu i juz nie kulala. Ale zauwazylam w nastepnych dniach ze kiedy zle stanie pojawia sie bol i piszczy...po chwili bol pzrechodzi. Wczraj byłysmy u weterynarza. Zbadał łapki i od razu stwierdził ze w bolącej łapce cos pzreskakuje i stad bol. Nie pamietam jak pani doktor okreslila to co sie stało. Powiedizala ze jej cos wypada. Pzrepisla tabletki na to by wydzielalo sie wiecej mazi w stawie. Nic poza tym, Kazala oszczedzac łapki. Dzisiaj figa dwa razy zapiszczala kiedy pojawia sie ból ... sama kladzie sie i odpoczywa. Poza tym ma obnizyc jej wagę. Jesli bedzie gozrej mam sie pojawic w gabinecie... nie wyklucza zabiegu chirurgicznego. Prosze wytłumacie mi o co chodzi. Serce mnie boli jak patzre kiedy moj radosny śmiejacy sie piesek cierpi. Pozdrawiam figa559
będzie ciężko wpaść co boli psa , bo nie piszesz nawet której łapy dotyczy kulawizna, a tu już zagadka ponad nasze siły .
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 14:31 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
Proste o co chodzi, jak kolano goni jak szuflada, ogranicz ruch na maxa,klatka,lub przypnij do kaloryfera, czy co tam masz,zmiana karmienia,chude,strawne, niewiele,wychodż tylko za potrzebą, jak po 2 tygodniach ,nie ma poprawy, to ortopeda i zabieg.Zadzwoń i zapytaj ,czemu pies nie dostał przeciwzapalnych leków,chondroityne z glukozamina podawaj, ale to suplement nie lek. Poczytaj sobie :
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=481
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=481
Zapomniałam o najważniejszym,psu nie wolno wybić się z tej łapy,żadne wskakiwania na meble,fotel ,sofa,zakaz podskoków,przy powitaniu,spacer na siusiu,tylko na metrowej smyczy! unikaj wszelkich sytuacji z podskokami,może bedzie dobrze, może tylko nadwyrężyła.dodawaj do jedzenia olej rybny.Też dobrze wspomaga.odchudzenie ,do lekkiej niedowagi to podstawa!.
-
- Informacje
-