Typowe okulary:(
Moja sunia rasy labrador obcierała się od samego początku. Ale jako początkujący właściciel psa myślałam że to od jedzenia.Potem zaczęły się problemy z uchem co parę miesięcy stany zapalne no i w końcu tak biedna pocierała okiem że zrobił się okular.Zmieniłam veta bo stawało się dla mnie uciązliwe chodzenia co parę miesięcy na czyszczenie ucha, antybiotyk itd. Młody weterynarz do którego się udałam stwierdził ze to nużyca bo piesek ma typowe okulary. Nie zabardzo jednak chciał zrobić zeskrobinę, bo powiedział ze to znaczne koszty. Mój lab dostał serię a raczej trzy zastrzyki Baymec co tydzień.Pod dwóch wydawało sie ze problemy minęły po trzecim obcieranie od nowa. Miałam dylemat bo mieszkam w małej mieścinie czy jechać do większego miasta i zrobić badania czy nadal zostc przy tym samym vecie. Wybrałam to drugie ( bo wierzę w ludzi) no i znowu zalecił tym razem 5 zastrzyków z inwermektyny. Powiedział zę jeśli to nie poskutkuje to preventic. Cały czas myslę czy suka jest leczona prawidłowo. Czytałm artykuł Pana Andrzeja i mam wątpliwości. Czy typowe okulary to napewno nużeniec? Co to znaczy prawidłowe odżywianie psa w okresie choroby? Ja dają Acanę Lamb & Rice plus Dr Seidla Falwitol całą dawkę( nie wiem czy dobrze)I jeszcze jedno czy w acanie jest wystarczająca ilość Omega 3 i Omega 6? Czy powinnam coś dodawać do karmy? Prosze o odpowiedź panie Jarku! Z góry dziękuję
szczerze zrób zeskrobine jest to koszt 10-14 zł. Czy to dużo? Więcej chyba płacisz z 1 zastrzyk. Okulary są charakterystycznym objawem demodekozy , ale mam psa z takimi samymi objawami a ma bardzo ciężką postać choroby autoimmunologicznej. Zrób porządne badania nie faszeruj psa ivermectyną bezpotrzeby jest to stosunkowo toksyczny lek.
-
- Informacje
-