Węzły chłonne

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Retriver

25 listopada 2014, 10:59

Trzeba brać pod uwagę fakt iż wiatrak84 jest poza krajem, bariera językowa, inna kasa za leczenie i nie wiadomo czego się właściwie uczepić bo konkretnej diagnozy brak. Nic w tej chwili nie zrobisz, gdzie z nią pójdziesz do tej samej vetki która nawet nie zmieniła antybiotyku który jest bardzo delikatny :?: . Suka dostała steryd, poczekaj jeszcze, czy masz możliwość zoperowania jej na miejscu i czy to ma sens. My sobie tu tylko przypuszczamy co to może być, a może być wiele chorób, tu trzeba konkretnego veta.
Sytuacja ciężka ze względu na pobyt poza naszym krajem a 900 km w tym stanie no nie wiem.
Jedno ważne, piszesz że suka się wyciszyła, może nie cierpi aż tak bardzo, oby steryd i antybiotyk zadziałały, trzymam kciuki za Was i współczuję.
nieee noo

25 listopada 2014, 11:48

równie dobrze mogła wyciszyć się przez chorobę,ja będę namawiać na wizytę i diagnostykę,bo tak to se można gdybać a pies traci siły.Skoro nie je i nie pije liczy się czas.
wiatrak84

25 listopada 2014, 15:02

Nie myślałam, ze Abra zagra jeszcze z mamą w piłkę. Pojechaliśmy rano na zakupy, bo w lodówce było już tylko światło i insulina i po powrocie mieliśmy podjąć ostateczną decyzję. Nie było nas może godzinę i przywitały nas obie ;) Wróciły jej oczy i znowu jest apetyt. Nie może jeszcze sama jeść, ale nauczyłam się ją karmić. Jak położę jedzenie na tylnej części języka, to łyka bez problemu . zjadła 3 kawałki łososia. Chodzi na siku i chyba ogólnie lepiej się czuje, bo gra w piłkę. bierze ją do pyska i nosi, ale cały czas język jakby nie jej. Teraz spokojnie śpi. jak wstanie znowu będę karmić. schudła mi od soboty.Nie wiem co robić. Może jutro pójdę do tej weterynarz i będę prosić o zmianę antybiotyku. Tylko na co najlepiej zmienić ? Są chyba lepsze antybiotyki? Wiem, że nikt nie chce gdybać w ciemno, ale im jak się nie powie co, to mam wrażenie że nie wiedzą.
Gość

25 listopada 2014, 15:18

tez myślałam nad zmianą antybiotyku
Gość

25 listopada 2014, 15:26

ale od kiedy bierze aktualny? jesli 3 dni i nie ma poprawy przydałoby się zmienić ale skoro chce jesc tyle że coś jej przeszkadza ( pewnie węzły) to jakby mała poprawa była. Kurcze, pan Jarek by poradził bo ja to sobie gdybam a pojęcia nie mam na co suńka jest chora.
wiatrak84

25 listopada 2014, 15:31

Tylko na jaki ? abo chociaż z jakiej grupy? Od soboty bierze Duomox. bardzo jestem zła, bo polecieliśmy już w czwartek, jak tylko temperatura się podniosła o 0,5 stopnia i prosiłam o antybiotyk i steryd. Gdyby dostała wtedy, pewnie już by było po sprawie.
Gość

25 listopada 2014, 16:06

no właśnie

może nasz Pan doktor poradzi,najlepiej by bylo
Retriver

25 listopada 2014, 18:08

wiatrak84, podaję Ci numer telefonu do dr. Orła z kv może się dodzwonisz 501-420-620, zawsze możesz wysłać do dr. prywatna wiadomość i załącz link z kv aby się szybko mógł wczytać w temat, przeważnie udziela odpowiedzi na forum Twój temat jakoś tak umknął. Próbuj nic nie tracisz.
wiatrak84

25 listopada 2014, 21:36

dzięki wielkie. Napisałam wiadomość, a rano spróbuję zadzwonić. Trochę późno już, ale przyleciałam z pracy i najpierw zabrałam się za karmienie dziewczyny. Trochę nam zeszło, ale zjadła mięsko z całej nogi, więc nie jest przynajmniej bardzo godna. Pecha mam, bo mój doktor na jakimś wyjeździe jest i nie da się dodzwonić. Wygląda lepiej, chce jeść i pić, ale samej bardzo słabiutko jej idzie. Nie cierpi raczej, bo bardzo spokojnie sobie śpi. Jedyny ratunek to chyba rzeczywiście mocniejszy antybiotyk. Lecę szykować insulinkę. Dzisiaj stres trochę odbił się na wynikach młodej. a było już tak pięknie. Oby to jednorazowe zachwianie i oby nic nie złapała, bo tak naprawdę nie wiadomo co to jest. Przerażona jestem :roll:
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

25 listopada 2014, 22:50

temat cały czas śledzę, ale ten pies powinien trafić na porządną diagnostykę , nie da się tu pomóc , bo znowu wracam do starej "pieśni" leczycie ją w ciemno , ale na co ?? Brak diagnozy ! To może skończyć się źle. Jeśli ma cukrzycę to nie stosujemy sterydów! DIAGNOZA. Nie wiem co psu jest , ale wymaga dobrego diagnosty i czasu. Wiem , że tam to kosztuje majątek , ale nie da się pomóc bez solidnych badań.
wiatrak84

25 listopada 2014, 23:52

cukrzycę ma córka. Teraz rozchorowała się mama.
wiatrak84

25 listopada 2014, 23:55

Podjęliśmy z mężem decyzje. Jutro po jego popołudniowej zmianie wsiadamy w auto i gnamy do domu. Zdajemy sobie sprawę ,że droga ją zmęczy, ale tutaj na porządną diagnostykę nie ma szans.
Retriver

26 listopada 2014, 05:27

W domu w większości i tak odpoczywa leżąc, to będzie sobie leżała w samochodzie, powodzenia.
wiatrak84

27 listopada 2014, 17:00

Witam. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, ale czasem i to za mało. Wszystkie węzły chłonne powiększone, stan ogólny do bani. Tutaj jeszcze mogli byśmy coś próbować, ale tam znowu będziemy bezsilni. musieliśmy podjąć najgorszą decyzję w życiu. Jutro rano nastąpi nieuniknione. żyć nam się nie chce. Najgorsze, ze nie wiemy co będzie z młodą. Nie mam pojęcia jak to rozegrać, bo one są nie rozłączne. Lepiej żeby była i widziała wszystko czy już po fakcie? boję się, bo ona nawet nie bardzo chcę sama wychodzić.
Elwira@onet.eu

27 listopada 2014, 17:18

ale diagnozy nie ma...... i może być tak że uda się wyleczyć,powiększone węzły to niekoniecznie rak :( przemyśl,ja biorąc psa postanowiłam że jeśli zachoruje zawsze będę leczyć,chyba że byłby nie do odratowania-można powiedzieć ze ,,brałam go odpowiedzialnie",w biedzie i bogactwie,w smutku i radości,nigdy bym nie zrezygnowała. Tym bardziej ze nikt nie stwierdził że jest smiertelnie chora.
ODPOWIEDZ
  • Informacje