wieczorna biegunka

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
marta1987

31 stycznia 2012, 20:30

witam was moi kochani mam mały problem z moim boksiem a mianowicie taki że wieczorem na spacerze ma że tak powiem luźną kupe i to codziennie rano jest wszystko dobrze po południu też a wieczorem zawsze jest coś nie tak a biegunka pojawia się jak dużo biega nawet przez jeden dzień nie dałam mu karmy tylko ugotowałam ryż i też ta qupa była luźna zmieniałam mu już 4 razy karme i już nie wiem jaką mam kupić bo nie wiem czy to od karmy czy może jakiś składnik jest nie taki . choć wydaje mi się że gdyby to było od karmy to cały czas byłoby coś nie tak a nie tylko wieczorem ... dodam tylko że pies dostaje jedzonko po spacerach a nie przed .więc nie wiem może wy mi jakoś pomożecie ???? aaa byłam u weterynarza to powiedział że mam obserwować psa i zasugerował karmę profine jagnięcina z ziemniakami ale light czy to nie jest karma dla psów z nadwagą ???? a bandzior waży 31 kg więc nadwagi nie ma .
SleepingSun

31 stycznia 2012, 20:34

napisz w dziale żywienie, Robert na pewno doradzi Ci odpowiednią karmę. Nie mniej jednak zrobiłabym psu morfologię i biochemię. Być może jakiś narząd gorzej funkcjonuje i daje o sobie znać właśnie wieczorem.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

05 lutego 2012, 14:49

zrobiłbym podtsawowe badania biochemiczne narządów odpowiedzialnych za trawienie, oczywiście myślę , że psa regularnie odrobaczasz. W jakim wieku jest pies i czym go na codzień karmisz.
Awatar użytkownika
marta1987

13 lutego 2012, 01:43

tak piesek jest odrobaczany co 3 miesiące ma teraz 11 miesięcy i to bokser byliśmy u doktora i powiedział że pies ma problemy z układem trawiennym teraz dostaje purine dog chow sensitive i jest lepiej ale okazało się dzień wcześniej że mały ma jakiegoś guza tak mniej wiecej na wysokości karku lekarz powiedział że może być też problem z układem immunologicznym ale dlaczego to mi już nie wytłumaczył powiedział że mam obserwować czy ten guz się zmniejsza tydzień przeleciał i nadal to jest i pojawiło się z drugiej strony ale trochę niżej i wydaje i się że to węzeł chłonny się powiększył czy to możliwe ? proszę o odpowiedź pana jarka.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

20 lutego 2012, 13:49

nie odpowwiem Ci przez internet czy to węzeł chłonny , choć jeśli jest ns grzbiecie to na pewno nie. Jeśli zmiana diety na sensitive przyniosło efekt można spróbować wprowadzić diete eliminacyją stosowaną przy alergiach pokarmowych czy schorzeniach autoimmunologicznych przewodu pokarmowego.
ODPOWIEDZ
  • Informacje