witaminy

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

veles

29 kwietnia 2008, 13:19

Mo york za 2 tyg kończy rok nigdy nie brał żadnych witaminek bo weterynarz stwierdził ze d roku niema co psa uszczęśliwiać na sile posłuchałam ale chce mu teraz kupić jak najlepszy preparat co kupić'/ co polecacie?
ATA

29 kwietnia 2008, 13:43

A czym karmisz swojego psiaka? W jakiej jest ogólnej kondycji i jak oceniasz stan jego sierści i skóry? Czy jest coś co uzasadnia podawanie ekstra witamin? Jeśli dostaje bardzo dobrej jakości karmę, dodatek preparatu witaminowego nie jest konieczny. To wszystko zależy od żywienia 8)
veles

29 kwietnia 2008, 13:49

Suchej karmy prawie wcale nie chce jeść musi mu coś "odbić" dajemy mu royala i też właśnie sie zastanawiam czy moze na inna zmienić..? je np pierś z kurczaka serduszka wątróbkę kurzą makaron ryż marchewka ogólni to piesek jest bardzo wybredny :) skore ma ładna ale te włoski wydają się jakby przesuszone..
MAMAMIKIWIKI

29 kwietnia 2008, 17:38

Skoro Twój piesek nie je suchej karmy to znaczy że praktycznie w tym co gotujesz nie jestes mu w stanie podać wszystkich witamin ktore powinien w ciągu dnia dostać :(
Ja moim Yorkom podaje mikita Amino-Biotin zawieraja wszystkie potrzebne witaminki + biotynę na włos :D
Co do suchego włosa to często jest to też wynikiem niedoboru kosmetyków , czy używasz odżywki do kąpieli :?:
czy natłuszczasz włos :?:
no i czesząc używasz specjalnego płynu przy czesaniu :?:

Pozdrawiam Basia
Fanta

29 kwietnia 2008, 22:04

Ponieważ i mnie interesuje ten temat / suchy włos u yorków / bardzo prosi labym o podanie nazw kosmetyków których używasz poczawszy od kąpieli czyli szamponu ,odżywki płyny itd. Amino biotin podaję od pierwszych miesięcy a pomimo tego włos jest suchy.Może napiszesz również jaka karma wpływa na gęstość i jakość włosa. Pozdrawiam .
MAMAMIKIWIKI

30 kwietnia 2008, 08:05

Ja używam kosmetyki firmy KW i Bio Groom bo po wszystkich innych mój piesek miał bardzo suchą skórę i wlos , nawet zdażał sie łupież :(
Zaznaczam że nie mam piesków wystawowych ale dbam o nie jak o wystawowe :D

Godzine przed kąpielą smaruje dziewczyny olejkiem norczym firmy KW , po godzinie kąpię małe w szamponie proteinowym KW ( by odżywić włos ) , po kąpieli nakładam KW pelskur albo KW super groom ( robie to na zmianę ) trzymam psa w tych odżywkach tak do 30 minut :D zmywam to wszystko zawijam w ręcznik i czekam aż piesek będzie troszke suchsze :D
Biorę Coat Polish firmy Bio Groom i pryskam pieska a na koniec suszę :D
Włosy są super jedwabiste i miękie .
No a jak końcóweczki zaczynają być suche wcieram czysty jedwab dla ludzi :D
Kosmetyki obu tych firm są super i kosmetyki KW mają tak jak by zamienniki w firmie Bio Grom i one są tańsze ale to jest mylące , bo kosmetyki Kw są bardzo gęste i szacuje że przy 2 dziewczynach starczą mi na pół roku czyli na jednego psiaka na rok :D
Dziewczyny jedzą Eukanube dla Yorków , bo po royalu jedna miała straszne sensacje żołądkowe

To moje dziewczyny :D
Obrazek

Carmen :D

Obrazek
Obrazek

Tosia :D

Obrazek
Obrazek

Więcej zdjęć moich lalek jest w dziale pielęgnacja :D

Basia :evil:
Fanta

05 maja 2008, 11:34

Witaj Mamawikimiki. Dziękuję za tak obszerną odpowiedź.Twoje yoreczlki są wspaniałe.Aż miło popatrzeć na ich gęstą i lśniącą sierść . Oczywiście zastosuję się do Twoich rad i poczekam na efekty.Pozdrowienia od mojej Sissi dla Miki i Wiki .
ODPOWIEDZ
  • Informacje