Wymioty
Witam. Mój 15 letni pies od dwóch dni zaraz po jedzeniu-jest karmiony mięsem i ryżem od dawien dawna - wymiotuje białą pianą w której jest nie wielka ilość karmy a reszta to ta piana. Czy spotkał sie już ktoś z czymś takim?? Bardzo proszę o pomoc....
wiesz może to być spowodowane tym że pies staruszek nie trawi już takiej ilości jedzenia jakie mu podajesz. Spróbuj może "podzielić" mu tą dzienną dawkę na mniejsze porcje i dawać mu np. 3 lub 4 razy dziennie.
Jak u psinki z mocznikiem?
Wiem, że macie kłopoty z nerkami (pamiętam z innych postów). Wymioty "pianą" mogą świadczyć o sporym skoku mocznika. Może trzeba skontrolować poziom mocznika i ewentualnie "przepłukać" go kroplówką z furosemidem?
Wiem, że macie kłopoty z nerkami (pamiętam z innych postów). Wymioty "pianą" mogą świadczyć o sporym skoku mocznika. Może trzeba skontrolować poziom mocznika i ewentualnie "przepłukać" go kroplówką z furosemidem?
zrób mu pełne badania biochemiczne nerek, wątroby i trzustki.
Miał ostatnio - kilka dni temu robione ALT - 28 , i mocznik 3,46 więc jest w normie natomiast dwa tyg temu morfologie i tez była w normie. Martwi mnie tylko to ze przez 3 dni przed badaniem bardzo mało jadł i być może to tak obniżyło te wyniki do normy !! Czy jest taka możliwość?? Tu ukłony w strone Pana dr by sie wypowiedział !
nalezałoby go w takim wypadku zbada czy nie ma jakiejś infekcji gardła, krtani tchawicy czy też kłopotów jelitowo - żołądkowych. Nie ma jeszcze w tym badań trzustki, ale dobrze byłoby go zbada.