Zaczerwienione ucho :(

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

26 czerwca 2007, 22:45

Cześć wszystkim :)

Mam 7 miesięcznego Owczarka Niemieckiego i ostatnio zauważyłam, że jedno ucho jest bardzo brudne i zaczerwienione, więc mu wyczyściłam takim środkiem dla psiaków.Niestety po jakimś czasie znowu uszy okazały się brudne.Tylko, że to zaczerwienione było dużo bardziej brudne i czerwone niż to drugie!!!Ucho nie ma żadnego zapachu, pies go nie drapie, jedyne co to przy czyszczeniu widać, że go bardziej drażni niż to drugie i trzepie głową. Czy to jakiś objaw choroby, co mam robić, iść do weta, czym ewentualnie mam czyścić te uszy?Może ktoś mi doradzi pliss :cry:
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

26 czerwca 2007, 22:56

podejdź do lekarz prawdopodobnie to początek infekcji ucha.
M.

29 czerwca 2007, 10:50

A co byś polecił Jarku do czyszczenia uszy dla wachtelunhda, moja sunia uwielbia nurkować i łazić po szuwarach w związku z czym trzeb jej czyścić często uszy, gdyż wydobywa się z nich niemożliwy fetor.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

05 lipca 2007, 22:15

my w lecznicy używamy do czyszczenia zdrowych uszu dr. Sidla płynu do mycia uszu, przy lekko " cuchnących" uszkach i jeszcze lekko brązowych w środku zalecfałbym Canor. Ale wybór ogólnie jsest bardzo duży przy chorobie uszu trzeba dobierać indywidualnie.
ODPOWIEDZ
  • Informacje