zapalenie skóry u labka
polcortolon, mecortolon, dexapolcort, pimafucort krem.
pimafucort krem nawet chyba mam wiec bede próbowac i kupie kołnierz w poniedziałek
doktorze co moge jeszcze zrobic ?
prosze o porade zeby choc troche to złagodzic
i jak z tymi lekami zostac przy equoral 150mg -wtedy tak nie jadł wystarczały dwa posiłki dziennie
a odstawic Calcort 6mg-co by pan polecił\/
prosze o porade zeby choc troche to złagodzic
i jak z tymi lekami zostac przy equoral 150mg -wtedy tak nie jadł wystarczały dwa posiłki dziennie
a odstawic Calcort 6mg-co by pan polecił\/
Roki ma 7 lat i jest schorowany od samego poczatku
ma lekka padaczke objawy co 3-4 mies , serduszko, niedoczynnosc tarczycy,oraz stawy biodrowe w masakrycznym stanie
bardzo bym chciała zeby jakos polepszyc mu funkcjonowanie choc nieraz mam dosc i rece opadaja ale strasznie go kocham i zrobie wszystko
ma lekka padaczke objawy co 3-4 mies , serduszko, niedoczynnosc tarczycy,oraz stawy biodrowe w masakrycznym stanie
bardzo bym chciała zeby jakos polepszyc mu funkcjonowanie choc nieraz mam dosc i rece opadaja ale strasznie go kocham i zrobie wszystko
Trudno nie kochac takiego slicznego piesia,a te wierne oczyska ,pewno wpatrzone w ciebie jak w obraz.
wiesz swiata poza mna nie widzi a ja jesli tylko cos mu sie dzieje to dla mnie szok oddałam bym ostatni grosz aby był tylko zdrowy
niestety kupiliśmy go z pseudoludowi i po paru miesiacach zaczeły sie choroby
duzo juz przeszedł i jakos sie wykaraskał ale chyba te stany łap najgorsze
no nic trzeba dalej walczyc
niestety kupiliśmy go z pseudoludowi i po paru miesiacach zaczeły sie choroby
duzo juz przeszedł i jakos sie wykaraskał ale chyba te stany łap najgorsze
no nic trzeba dalej walczyc
gosia11222 pisze:Jarek pisze:domyślam się dlaczego lekarz kazał podawać kaszę z małym dodatkiem mięsa. Pies biorąc sterydy ma bardzo silne łaknienie i zjadby wszystko wraz z miską. Przy żywieniu takim jak pisze Izabelle pies za 6 miesięcy będzie wyglądał jak beka. Należy pilnie skupić się na alergi psa. Jeśli powodem jest malascesia pahydermatis należy ją zwalczyć a przynajmniej ograniczyć. Należy poznać alergen i go eliminować ( jak się da) . Trudno jest karmić i układać dietę dla psa nie znając głównego alegenu. On może nie pochodzić z pokarmu , ale wtedy także należy go starać się ograniczyć lub eliminować. Mimo dużej widzy izabelle także nie pochwalam stylu - zmień weta. Za mało masz danych aby ferwować takie wyroki i w pełni brać swoje rady jako wiodące i tak osoba może podążyć za takimi radami i lata pracy mogą iść w niwecz. Nakłaniać należy właściciela do dialogu z lekarzem a nie wywracania sytuacji do góry nogami. Za mało znamy faktów z leczenia jak i histori choroby psa. JAkieś zdjęcia też by się przydały.
weta bym nie zmieniała bo dr Skóra jest swietnym lekarzem i postawił nam duzo trafnych diagnoz
piesek od samego poczatku jest tam leczony
kupiłam dexapolcort areozol zobaczymy ale jakby odruch lizania mniejszy
jutro po kołniez do weta
jutro po kołniez do weta
wybacz gosia11222 ale leczenia pieska przez neta nie podejme się . Musisz siąść z lekarzem i podjąć decyzje co dalej. Za dużo innych rzeczy w organiźmie się jeszcze u niego dzieje aby ot tak sobie pisać o takich lekach jak cyklosporyna i sterydy
dr ja nie lecze przez neta jestesmy pod stała opieka weta ale poprostu szukam innych rozwiazan i konsultuje to z nim
narazie fajnie pozasychały rany po tym aerozolu tylko mam problem bo panicznie piesek sie boi tego psikniecia pod cisnieniem no ale zobaczymy jak dalej
narazie fajnie pozasychały rany po tym aerozolu tylko mam problem bo panicznie piesek sie boi tego psikniecia pod cisnieniem no ale zobaczymy jak dalej
wiem jakie spustoszenie moga wywołac leki z cyklosporyna oraz sterydy , dlatego chciałabym zeby udało sie to tylko leczyc miejscowo zewnetrznie ,takze ze wzgledu iz piesek juz dostaje inne leki co ma wpływ na prace watroby i innych organów
Dr Jarku od 2 tyg podaje 50 mg EQUORALU i Dexapolcort-2 razy dziennie psikam i jest duza poprawa
no i nalezy się z tego bardzo cieszyć, a pies na pewno to robi.
Oczywiście jest bardzo szczęśliwy , i teraz ta zima to dla niego raj na ziemi
pozdrawiam doktorze i życzę Wesołych świat
pozdrawiam doktorze i życzę Wesołych świat
od ponad tygodnia odstawiłam juz całkiem EQUORAL 50mg teraz tylko miejscowo w razie potrzeby Dexapolcort i jest dobrze
rany pozasychały porobiły sie strupy tak ze duzo lepiej
rany pozasychały porobiły sie strupy tak ze duzo lepiej
-
- Informacje
-