zapalenie skóry u labka

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

24 lutego 2013, 00:11

polcortolon, mecortolon, dexapolcort, pimafucort krem.
gosia11222

24 lutego 2013, 00:13

pimafucort krem nawet chyba mam wiec bede próbowac i kupie kołnierz w poniedziałek
gosia11222

24 lutego 2013, 00:16

doktorze co moge jeszcze zrobic ?
prosze o porade zeby choc troche to złagodzic
i jak z tymi lekami zostac przy equoral 150mg -wtedy tak nie jadł wystarczały dwa posiłki dziennie
a odstawic Calcort 6mg-co by pan polecił\/
gosia11222

24 lutego 2013, 00:18

Roki ma 7 lat i jest schorowany od samego poczatku
ma lekka padaczke objawy co 3-4 mies , serduszko, niedoczynnosc tarczycy,oraz stawy biodrowe w masakrycznym stanie
bardzo bym chciała zeby jakos polepszyc mu funkcjonowanie choc nieraz mam dosc i rece opadaja ale strasznie go kocham i zrobie wszystko
Gość

24 lutego 2013, 01:01

Trudno nie kochac takiego slicznego piesia,a te wierne oczyska ,pewno wpatrzone w ciebie jak w obraz.
gosia11222

24 lutego 2013, 08:51

wiesz swiata poza mna nie widzi a ja jesli tylko cos mu sie dzieje to dla mnie szok oddałam bym ostatni grosz aby był tylko zdrowy
niestety kupiliśmy go z pseudoludowi i po paru miesiacach zaczeły sie choroby
duzo juz przeszedł i jakos sie wykaraskał ale chyba te stany łap najgorsze
no nic trzeba dalej walczyc
gosia11222

24 lutego 2013, 08:56

gosia11222 pisze:
Jarek pisze:domyślam się dlaczego lekarz kazał podawać kaszę z małym dodatkiem mięsa. Pies biorąc sterydy ma bardzo silne łaknienie i zjadby wszystko wraz z miską. Przy żywieniu takim jak pisze Izabelle pies za 6 miesięcy będzie wyglądał jak beka. Należy pilnie skupić się na alergi psa. Jeśli powodem jest malascesia pahydermatis należy ją zwalczyć a przynajmniej ograniczyć. Należy poznać alergen i go eliminować ( jak się da) . Trudno jest karmić i układać dietę dla psa nie znając głównego alegenu. On może nie pochodzić z pokarmu , ale wtedy także należy go starać się ograniczyć lub eliminować. Mimo dużej widzy izabelle także nie pochwalam stylu - zmień weta. Za mało masz danych aby ferwować takie wyroki i w pełni brać swoje rady jako wiodące i tak osoba może podążyć za takimi radami i lata pracy mogą iść w niwecz. Nakłaniać należy właściciela do dialogu z lekarzem a nie wywracania sytuacji do góry nogami. Za mało znamy faktów z leczenia jak i histori choroby psa. JAkieś zdjęcia też by się przydały.

weta bym nie zmieniała bo dr Skóra jest swietnym lekarzem i postawił nam duzo trafnych diagnoz
piesek od samego poczatku jest tam leczony
gosia11222

24 lutego 2013, 11:43

kupiłam dexapolcort areozol zobaczymy ale jakby odruch lizania mniejszy
jutro po kołniez do weta
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

25 lutego 2013, 23:40

wybacz gosia11222 ale leczenia pieska przez neta nie podejme się . Musisz siąść z lekarzem i podjąć decyzje co dalej. Za dużo innych rzeczy w organiźmie się jeszcze u niego dzieje aby ot tak sobie pisać o takich lekach jak cyklosporyna i sterydy
gosia11222

26 lutego 2013, 09:17

dr ja nie lecze przez neta jestesmy pod stała opieka weta ale poprostu szukam innych rozwiazan i konsultuje to z nim
narazie fajnie pozasychały rany po tym aerozolu tylko mam problem bo panicznie piesek sie boi tego psikniecia pod cisnieniem no ale zobaczymy jak dalej
gosia11222

26 lutego 2013, 09:21

wiem jakie spustoszenie moga wywołac leki z cyklosporyna oraz sterydy , dlatego chciałabym zeby udało sie to tylko leczyc miejscowo zewnetrznie ,takze ze wzgledu iz piesek juz dostaje inne leki co ma wpływ na prace watroby i innych organów
gosia11222

09 marca 2013, 16:55

Dr Jarku od 2 tyg podaje 50 mg EQUORALU i Dexapolcort-2 razy dziennie psikam i jest duza poprawa :D
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

11 marca 2013, 23:02

no i nalezy się z tego bardzo cieszyć, a pies na pewno to robi.
gosia11222

01 kwietnia 2013, 10:50

Oczywiście jest bardzo szczęśliwy , i teraz ta zima to dla niego raj na ziemi
pozdrawiam doktorze i życzę Wesołych świat
gosia11222

15 kwietnia 2013, 11:03

od ponad tygodnia odstawiłam juz całkiem EQUORAL 50mg teraz tylko miejscowo w razie potrzeby Dexapolcort i jest dobrze
rany pozasychały porobiły sie strupy tak ze duzo lepiej
ODPOWIEDZ
  • Informacje