Witam. Zaczne od tego, ze nie mam pojęcia jak wam o tym wytłumaczyć, więc opisze to jak widze z mojego punktu widzenia.
Kupiłem miesiąc temu owczarka niemieckiego. Juz od tygodnia zauwazylem, ze cos dziewnego dzieje się z jego uchem. A mianowice, pies zaczyna tracić sierść (na zew. i wew. stronie ucha). Widziałem w wewnętrznej części krople krwi, więc domyslam się, że psa to swędzi i on to rozdrapuje. Połowa ucha jest oklapnięta. Czy to moze być stan zapalny ucha? Poradzcie mi, w pozniejszym czasie postaram się zamieścić zdjęcie ucha. (na dole jest zamieszczone zdjęcie psa, jako podpis. Nie obecne zdjęcie ucha!!!)
PS oczywiście byłem u weterynarza, pies dostał dwa zaszczyki, surolan i jakies tabletki, które muszę dac- połowa 2x dziennie.
Zapalenie ucha?- owczarek niemiecki
-
mniemam że weterynarz powiedział Ci co psu dolega?
- owczarek_daisy
Weterynarz podejrzewa, ze to moze byc zapalenie ucha, ale chciałbym jeszcze z wami to przedyskutować.
-
a jak my to mamy zdiagnozować? Weterynarz na pewno dokładnie oglądnął ucho, ma do tego specjalny sprzęt, a my co?
zacząłeś to leczyć ? jest poprawa? Jeśli jest to lecz, jeśli nie ma wykonaj wymaz i zeskrobine.