Zespół przedsionkowy u psów
mogą całkowicie ojawy ustąpić , ale może też pozostać trwały ślad. Długość leczenia jest indywidualna z reguły trwa 1-3 tyg.
tak miałem psa u którego ubjawy wycofywaly się 2 miesiące.
Witam serdecznie ,jestem włascicielem 14 letniego pupilka.Piesek nagle bez powodu zaczął krecić w kółko ,potykać ,krzywić głowe a chodząc ściągało go na jedną stronę .poszliśmy do weterynarza a nam padła diagnoza "zespół przedsionkowy"
doktor podał sterydy.Choroba trwa już 7 tygodni ,pies jest ciągle na sterydach ,dostaje leki na serce,na ukrwienie mózgu i dwie dodatkowe tabletki jedna na odwodnienie i ostatniej już nie kojarzę.Kondycja pieska jest co raz gorsza.Piesek ciągle sie przewraca,potyka,nie chce jeść a co próbuje napić co wylewa i trzeba go trzymać przy misce .Problem sprawia załatwianie sie przez to że nie potrafi utrzymać równowagi.
jak długo trwa taka choroba? czy może powinno sie zmienic weterynarza ? co mam począć dalej?serce pęka kiedy człowiek jest tak bezradny wobec tak bliskiej i bezbronnej istotce .Proszę o rady,sugestie
co można a co powinno sie zrobić,proszę o szczere odp
doktor podał sterydy.Choroba trwa już 7 tygodni ,pies jest ciągle na sterydach ,dostaje leki na serce,na ukrwienie mózgu i dwie dodatkowe tabletki jedna na odwodnienie i ostatniej już nie kojarzę.Kondycja pieska jest co raz gorsza.Piesek ciągle sie przewraca,potyka,nie chce jeść a co próbuje napić co wylewa i trzeba go trzymać przy misce .Problem sprawia załatwianie sie przez to że nie potrafi utrzymać równowagi.
jak długo trwa taka choroba? czy może powinno sie zmienic weterynarza ? co mam począć dalej?serce pęka kiedy człowiek jest tak bezradny wobec tak bliskiej i bezbronnej istotce .Proszę o rady,sugestie
co można a co powinno sie zrobić,proszę o szczere odp
tak na prawdę przy tym schorzeniu powinno się rozpocząć od rezonansu głowy , oceny oun, ucha wewnetrznego i środkowego. I wtedy możemy stawiać diagnozę. Twojemu psu to nie przejdzie może się poprawi , ale całkiem nie przejdzie , mało tego mogą nastepować nawroty.
-
- Informacje
-