Zmiany w zachowaniu
Witam! Od pewnego czasu mój pies ( owczarek niemiecki ma 8 lat) jest jakiś inny tzn. zrobił się jakiś smutny, nie słucha mnie, ucieka z podwórka, kręci się wszędzie, jest jakaś osowiała itp. Nigdy przedtem mój pies nie uciekał a teraz już kilka razy się to zdarzyło a ostatnio nawet znalazłam go w schronisku... Jakie mogą być tego powody? I co zrobić żeby mu pomóc?
jeśli to suka to może ma cieczke i szuka partnera, a jeżeli to pies to może wyczuł jakąś sukę z cieczką i dla tego ucieka
jest to suka lecz nie ma cieczki i dlatego się martwie Dzisiaj kolejny raz uciekła...
widze z nikt nie może mi pomóc więc napisze co jeszcze zauważyłam u mojej psiny, a więc zauważyłam że ma katar i prawie ciągle śpi.Proszę o pomoc. Co jej jest? Czuje się bezradna widząc Sarkę (tak właśnie wabi się moja psina) w takim stanie. Najgorsze jest to że weterynarze w moim mieście są beznadziejni...
mysle ze moze wiek psa ma cos z tym wspolnego...bo zazwyczaj suki sa madrzejsze od psów[/url]
Droga enigmo juz ci wyjasniam jak pies ucieka: plot ma okolo 160cm wyskokosci a ona przez niego przeskakuje i chce zaznaczyc ze to sie nigdy wczesniej nie zdazalo wiec nie bylo trzeba rzadnych dodatkowych zabezpieczen bo ona zawsze byla spokojna i nie musielismy sie o nic martwic. Nawet jak furtka byla otwarta to nie wychodzila sama bo tak ja nauczylismy...
Juz rozumiesz??
Juz rozumiesz??