Żywienie mieszańca
Dwa lata temu wziełam ze schroniska pieska ok. 8 m-cy mieszaniec. Piesek jest to dużych przejściach ma skrzywioną mordkę, brak kilku zębów, z chorym przewodem pokarmowtm. Na początku gotowałam mu kaszę niestety wymiotował, potem makaron to samo na końcu ryż oczywiście były dodatki serca drobiowe + warszyaw. Niestety dalej stolce były luźne, galaretowate. Po wypiciu wody przegotowanej ( bardzo mało pije) ulewało mu się. W końcu ktoś mi powiedział,żeby kupować suchą karmę i zlewać przegotowaną wodą i tak zaczełam dawać. Od roku wszystko wróciło do normy, stolce normalne, nie wymiotuje. Niestety od niedzieli znowu ma rozwolnienie, często wygina się ale nie może nic zrobić albo trochę rzadzizny, jest osowiały, ma problemy z ustaniem na łapach. Mieszkam w małej miejscowości więc proszę pomóżcie mi postawić mojego przyjaciela na nogi. Najbliżej mam do Warszawy ale tam pewnie badania drogie. Pozdrawiam.
-
Niestety choc diagnoza przez internet bylaby zupelnie bezplatna w tym przypadku jest niemozliwa. Bez wizyty u weta sie nie obedzie. Szkoda ze te kiedys wolalas sluchac rad innych niz isc z psem do lekarza, bo moze nieco wczesniej zdiagnozowana choroba dalaby sie leczyc zamiast postepowac
Po takich przejściach pies może mieć poważne schorzenia. I bez wizyty u specjalisty nic sie nie da zrobić.
Psu może być wszystko , od zatrucia, przeziębienia do poważnych schorzeń.
Co do karm
Kasza, podroby też nie są karmą dla psa - pierwszej pies nie trawi, druga ma bardzo mało wartości odżywczych.
Suche - zależy jakie, jeżeli kupowałaś chappi, pedigree to pomogły mu tylko osłabić żołądek, wątrobę i stawy -( Na chory żołądek daje się karmy specjalistyczne np. z serii Royal Canin - ale też nie sklepowa tylko seria dla weterynarzy.
Psu może być wszystko , od zatrucia, przeziębienia do poważnych schorzeń.
Co do karm
Kasza, podroby też nie są karmą dla psa - pierwszej pies nie trawi, druga ma bardzo mało wartości odżywczych.
Suche - zależy jakie, jeżeli kupowałaś chappi, pedigree to pomogły mu tylko osłabić żołądek, wątrobę i stawy -( Na chory żołądek daje się karmy specjalistyczne np. z serii Royal Canin - ale też nie sklepowa tylko seria dla weterynarzy.
Bardzo dziękuję za odzew. Właśnie wybieram się do Warszawy aby zrobić mu badania mam nadzieję,że starczy mi kasy bo jestem rencistką i mam chorą córkę. Ale pies jest moim najwierniejszym przyjacielem więc muszę go ratować. Jeszcze raz dziękuję.
psu trzeba poświęć solidne kilkadziesiąt minut na badania i postawić diagnoze. Na pewno potrzebna będzie analiza krwi , może być potrzebne rtg i usg. Ale najpierw bardzo dokładne badanie.
-
- Informacje
-