Dlaczego to forum wspiera pseudo

Dyskusje związane z hodowlą kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
sunshain

01 października 2011, 12:27

Dlaczego nikt na tym forum - czytaj admin i moderatorzy nie poświęcą odrobinę czasu aby wytłumaczyć dlaczego:
- nie rozmnaża się zwierząt bez rodowodu
- konieczna jest kastracja/sterylizacja
- kotka nie musi mieć .... nawet 1 raz w życiu młodych
- nie wspomina się o wczesnej kastracji jako o zabiegu nie groźnym dla zwierząt (jak wet ma inna opinię to niech zaznaczy, że zgodnie z jego sumieniem ale wyniki naukowe świadczą, że ....)

Nadszedł czas na uświadamianie a nie chowanie głowy w piasek i udawanie, że problemu nie ma

Jak to się ma do wspierania przez krakvet schronisk ... skoro na forum ten temat problemu rozmnażania zwierząt jest omijany
K@rOLcI@

01 października 2011, 22:23

Admin i Modzi może nie poświećaja bo nieczęsto tu bywają - maja swoją pracę. Na forum mają ludzi którzy raczej nie, a raczej na pewno nie są za rozmnażaniem, niestety nie kazdego "ludzia" da sie przekonać żeby nie dopuszczał swojego kota tylko po to, żeby przez pare tygodni nacieszyc się kiciusiem, a potem martwic co z kotem zrobić. Nikt przeciez nie będzie każdego potępiał od razu za sam pomysł - niech poczyta, popyta, moze sam dojdzie do odpowiednich wniosków - jak nie to naszym "gadaniem" i tak nic nie zdziałamy. Każdy ma swój rozum i sam musi umiec z niego korzystać
Awatar użytkownika
sunshain

01 października 2011, 22:34

jestem adminem na forum poświęconym pewnej rasie 8) pracuje na 1,5 etatu + dodatkowo a jednak mam czas "nadzorować" co się tam dzieje
K@rOLcI@

01 października 2011, 22:36

A jestes tez weterynarzem który zajmuje sie zwierzakami na zywo na codzień a nie tylko wirtualnie ??
Awatar użytkownika
sunshain

01 października 2011, 22:38

K@rOLcI@ pisze:A jestes tez weterynarzem który zajmuje sie zwierzakami na zywo na codzień a nie tylko wirtualnie ??
mam 2 kocury - jeden już kastrat a drugi hodowlany a z wykształcenia jestem zootechnikiem
K@rOLcI@

01 października 2011, 22:40

chodzi mi tylko o to, że nasz pan doktor nie ma tyle czasu, żeby tutaj zaglądac i odpisywac każdemu bo musiałby chyba zaniedbac pacjentów - A Ty jako zootechik tym bardziej tłumacz - nie każdy ma taką wiedze jak TY
Awatar użytkownika
sunshain

01 października 2011, 22:42

K@rOLcI@ pisze:chodzi mi tylko o to, że nasz pan doktor nie ma tyle czasu, żeby tutaj zaglądac i odpisywac każdemu bo musiałby chyba zaniedbac pacjentów - A Ty jako zootechik tym bardziej tłumacz - nie każdy ma taką wiedze jak TY
sorry ale wg. mnie jak się nie ma czasu to trzeba poszukać osób które będą miały i czas i wiedzę :wink:

edit: czasami trzeba poszukać pomocników
Awatar użytkownika
sunshain

01 października 2011, 22:45

na żadnym innym forum nie ma takiego "wysypu" osób które nie posiadając podstawowej wiedzy biorą się za "CHodowanie"
K@rOLcI@

01 października 2011, 22:47

zauważ, że to forum jest "martwe" w porównaiu z innymi
napisałam Ci PW
Awatar użytkownika
sunshain

01 października 2011, 22:50

nigdzie nie ma szału

ale skoro krakvet wspiera schrony to niech nie prowadzi też (chcąc czy nie chcąc) do nowych mieszkańców dla DT czy schronisk
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

03 października 2011, 12:36

wiecie jak czytam takie rzeczy to mi ręce opadają, może równie dobrze mogę powiedzieć - "ale czemu na takich forach nie udzielają się organizacje i fundacje powstałe w celu zwalczania bezdomności zwierząt , działających w sferze ochrony zwierząt". Forum to ma załaożenie wymiany doświadczeń i pomocy na ile to możliwe ludziom a zwłaszca zwierzętom w potrzebie. Nie ma w założeniach zmiany światopoglądu i podejścia do świata. Ja zostałem wykształcony i pracuję bezpośrednio ze zwierzętami w celu zwalczania chorób , leczenia zwierząt nie mogę zająć się wieloma innymi rzeczami ze względu na bark czasu. Mogę jeszcze zrobić 10 innych rzeczy ale ucierpią bezpośrednio na tym zwierzęta. Wolę jakiemuś zierzakowi zoperować łapę czy go wyleczyć niż komuś udowadniać racje i brać wielokrotnie udział w dyskusjach z osobami , które tu piszą aby zaogniać niektóre tematy a ze zwierzętami nie mają nic dokładnie NIC do czynienia . Podziwiam jednocześnie tych , którzy maja na to czas i cierpliwość tłumaczyć niektore reczy ludziom i nie zrażają się , że trzeba to wiele razy zaczynać od nowa i od nowa i od nowa.
K@rOLcI@

03 października 2011, 13:21

szkoda tylko, ze rozmowa z niektórymi ludźmi jest jak walka z wiatrakami
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

03 października 2011, 13:36

dokładnie i to czasami ręce opadaja , ze niektórzy tak niewiele są w stanie pojąć i że człowiek nie chce źle
Szafirro

03 października 2011, 14:09

Sunshine nie licz na to że ktoś poważnie zastanowi się nad tym co masz do powiedzenia skoro każdego wyzywasz od "pseuduchów". Widząc Twoje wpisy wzbudzasz niechęć do hodowców, i przez to nieświadomie wspierasz pseudohodowle... Swoimi nienawistnymi postami wobec osób którym zdarzyło się coś nieprzewidzianego wystawiasz świadectwo sobie i chcąc - nie chcąc innym hodowcom. Zwykły PR. Hodowcy powinni stanowić pewnego rodzaju elitę, powinni podkreślać wyjątkowość zwierząt "papierowych" (bo różnice między rasowymi a pseudohodowlanymi widać gołym okiem) a nie wylewać swoje frustracje na kogo popadnie. Zresztą jak dobrze wiesz wkrótce będą narzędzia do zwalczania pseudohodowli. Więc po co teraz "gnoić" ludzi skoro niedługo dużo rzeczy będzie można ukrócić.
Awatar użytkownika
sunshain

03 października 2011, 20:54

Jarek pisze:wiecie jak czytam takie rzeczy to mi ręce opadają, może równie dobrze mogę powiedzieć - "ale czemu na takich forach nie udzielają się organizacje i fundacje powstałe w celu zwalczania bezdomności zwierząt , działających w sferze ochrony zwierząt". Forum to ma załaożenie wymiany doświadczeń i pomocy na ile to możliwe ludziom a zwłaszca zwierzętom w potrzebie. Nie ma w założeniach zmiany światopoglądu i podejścia do świata. Ja zostałem wykształcony i pracuję bezpośrednio ze zwierzętami w celu zwalczania chorób , leczenia zwierząt nie mogę zająć się wieloma innymi rzeczami ze względu na bark czasu. Mogę jeszcze zrobić 10 innych rzeczy ale ucierpią bezpośrednio na tym zwierzęta. Wolę jakiemuś zierzakowi zoperować łapę czy go wyleczyć niż komuś udowadniać racje i brać wielokrotnie udział w dyskusjach z osobami , które tu piszą aby zaogniać niektóre tematy a ze zwierzętami nie mają nic dokładnie NIC do czynienia . Podziwiam jednocześnie tych , którzy maja na to czas i cierpliwość tłumaczyć niektore reczy ludziom i nie zrażają się , że trzeba to wiele razy zaczynać od nowa i od nowa i od nowa.
to może czas zareagować na pomówienia http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 38#p108538 chodzi o Szafirro

-----------

wg. mnie przy takim dostępie do informacji to już tylko słowa dosadne dotrą
skoro ktoś potrafi dotrzeć na forum aby się użalać to równie dobrze mógł zdobyć tą wiedzę nim bezmyślnie rozmnożył zwierzę
Ostatnio zmieniony 03 października 2011, 22:30 przez sunshain, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Informacje