jak zdiagnozować ciążę

Dyskusje związane z hodowlą kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

karola

21 kwietnia 2007, 19:17

Witam, jesem wlaścicielką pięknej kotki, która kilka dni temu miała intymne spotkanie z kocurem, nie znosi ona wizyt u weterynarz wieć na usg nie pójdę, czy może mi ktos ardzo prosze o info bo umieram z ciekawości czy sie udało.
Pytająca

21 kwietnia 2007, 19:26

Około 21 dnia (może byc wcześniej lub później) sutki zmieniają barwe na bardziej rożową. Nie we wszystkich przypadkach jednak, ale zazwyczaj. To taki pierwszy fizjologiczny znak. Kotka niedługo po kryciu może też zacząc więcej sypiac oraz wiecej jesc, ale nie są to pewne oznaki ciaży, dlatego najlepiej zaczekac do 3 tygodnia i obserowac sutki. Oprocz zrozowienia, często występuje rownież lekkie powększenie brodawek sutkowych.

Jakiej rasy jest kicia? :)
karola

21 kwietnia 2007, 19:51

moja pieknisia to Norweski Leśny, dzięki za porade, ale pod sierścia ciężko będzie mi dojrzeć ten róż, coż będę wyszukiwala, pozdrawiam
masha

20 grudnia 2007, 08:30

witam wszystkich.Moja kotka po zblizeniu 3 dniowym z kocurem dalej ma rujke ale kocurek już sie nią nie interesuje.czy to normalne?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

21 grudnia 2007, 22:42

tak może się tak dziać u kota owulacja jest prowokowana, więc jeśli ktoś kryje kilkoma kotami to potem aż dziw skąd takie koty się zwięły. A one są po kilku tatusiach.
ODPOWIEDZ
  • Informacje