Witam. Od roku jestem właścicielką dwóch niesamowitych kociaków: Bobka i Nikity.Kotka jest w ok. 51 dniu ciąży - i tu sie pojawia moje pytanie: czy kocura trzeba odseparować jak ona zacznie rodzić i na jak długo I tak naprawde co oznacza "odseparować" - czy wystarczy jeśli kotka będzie zamknięta w oddzielnym pokoju?
Z góry dziękuje za pomoc
niedługo poród a co z KOCUREM?
u nas w bloku (piwnicy) kotka jest z kotem od zawsze i jej opiekunowie nigdy nie odseparowywali kocura od kotki i kociąt. Instynkt kotki raczej każe bronić maluchy, kocur też często opiekuje się kotką i jej broni w okresie poporodowym.
Na przyszłość; sterylizuj kotkę a kota wykastruj.
Na przyszłość; sterylizuj kotkę a kota wykastruj.
Sunshain - Hodowca to osoba mająca tylko i wyłącznie kocięta/szczenięta papierowe.
Natomiast "zabawa" (jeżeli to można tak wogule nazwać) w mnożenie nie ma nic wspólnego z hodowlą - potem widać efekty - 1 nieodpowiedzialny lewy miot i 100 kotów ciągu 2 lat w schronisku, przejechanych na drogach, rozszarpanych ....
Tak samo i w psach ....
Mam nadzieję Gościu że zrobiłeś genetyczne badania w kierunku wady serca (HCM), merki (PKD) a także przebadałeś i wykluczyłes choroby układu immunologicznego (FIV)oraz białaczkę (FELV)
Natomiast "zabawa" (jeżeli to można tak wogule nazwać) w mnożenie nie ma nic wspólnego z hodowlą - potem widać efekty - 1 nieodpowiedzialny lewy miot i 100 kotów ciągu 2 lat w schronisku, przejechanych na drogach, rozszarpanych ....
Tak samo i w psach ....
Mam nadzieję Gościu że zrobiłeś genetyczne badania w kierunku wady serca (HCM), merki (PKD) a także przebadałeś i wykluczyłes choroby układu immunologicznego (FIV)oraz białaczkę (FELV)
akurat nie trafiłaś na laikapianistka pisze:.... genetyczne badania w kierunku wady serca (HCM)....
---------------------------------
sa niewiarygodne w świetle najnowszych badan
http://www.hundkatzepferd.com/archive/1 ... erzen.html
Artykuł z Uni Klinik Giessen ... jest juz od dawna znany
- zostaje tylko echo serca
-
- Informacje
-