witam,
mój 5 miesięczny kot, od jakiś 4 dni notorycznie wylewa wodę z miski , wkłada tam łapkę i dotąd chlapie aż wyleje wszysko. Dotąd nie było problemu pił ładnie, woda jak zawsze codziennie rano świeża, w umytych miskach,
przestawiłam miski bo myślałam, ze lubi tam sobie poleżeć a miski mu zawadzają, ale nie pomogło, dolałam mlesia w nadziei że to coś to zmieni,niestety nic
Drugi póki co sie przygląda co kolega wyrabia, ten zdecydowanie woli wskoczć na jakiś mebel ale to inna bajka>
ktoś wie o co chodzi?????
wylewanie wody z miski
elf12 moja kotka MCO robi to samo - macza łapę w wodzie, wychlapuje wszystko ale przy tym z tej łapy też spija wodę. Zauważyłam, że nie robi tego jak ma wodę nalana po same brzegi miseczki być może wtedy jest jej wygodniej pić. Aha no i MCO maja to do siebie, że często lubią wodę i się w niej taplają . Jak odkręcę kran to kotka wariuje i łapie strumień łapką. Ja nie znalazłam lekarstwa na to jej rozchlapywanie poza tym, że uzupełniam miskę do pełna tak jak pisałam ale i tak czasem jej się zdarza wychlapywać.
miski wyladowały w przedpokoju, który dzień w dzień tonie i nie ma tu znaczenia czy wody mało czy dużo, wychlapie łapką wszystko.... niby nic, ale mi ich żal, bo tak siedzą o "suchym pysku" i jak po powrocie ogarnę powódź i dam świeżej wody wypijają wszystko...
tak chyba MCO lubią wodę, obserwuję drugiego kocika, ma wyjątkowy pociag do łazienki, koniecznie towarzyszy przy kąpielach, uwielbia przesiadywać w kabinie prysznicowej i najlepiej takiej jeszcze mokrej.... (ciekawe co bedzie jak sie kiedyś wykąpiemy ) ostatecznie na umywalce,
oj te koty, ale i tak już umówiłam trzeciego tylko teraz rodowodowy bo bez, Pani już nie może mi sprzedać ale na szczęście po tych samych pieniądzach.
tak chyba MCO lubią wodę, obserwuję drugiego kocika, ma wyjątkowy pociag do łazienki, koniecznie towarzyszy przy kąpielach, uwielbia przesiadywać w kabinie prysznicowej i najlepiej takiej jeszcze mokrej.... (ciekawe co bedzie jak sie kiedyś wykąpiemy ) ostatecznie na umywalce,
oj te koty, ale i tak już umówiłam trzeciego tylko teraz rodowodowy bo bez, Pani już nie może mi sprzedać ale na szczęście po tych samych pieniądzach.
Esme właśnie się tak zastanawiałam czy im poidełka nie sprawić tylko nie wiem jakie bo tyle tego jest, że szok! No i nie chciałabym żeby było jakieś kosmicznie drogie.
elf12 super, że będziesz miała kolejnego lokatora! Trzymam kciuki za dokocenie! Moje w czasie kąpieli są spokojne i widać że się w czasie polewania ich wodą relaksują Też zawsze jak się kąpie to patrzą na mnie 4 oczy aha koniecznie pochwal się zdjęciami trzeciego kociaka jak już do was trafi!
elf12 super, że będziesz miała kolejnego lokatora! Trzymam kciuki za dokocenie! Moje w czasie kąpieli są spokojne i widać że się w czasie polewania ich wodą relaksują Też zawsze jak się kąpie to patrzą na mnie 4 oczy aha koniecznie pochwal się zdjęciami trzeciego kociaka jak już do was trafi!
Hedwa, ja miałam takie http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=16&t=14338, jest bardzo dobre, ale drogie. Kupiłam w promocji, potem było jeszcze tańsze, a teraz niestety już w tym sklepie nie ma.
-
Są też takie specjalne miski, które zapobiegają wylewaniu się wody. Nawet nie są drogie
-
- Informacje
-