pytanie o pseudohodowle

Dyskusje związane z hodowlami psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

OWCZARZ

23 września 2007, 19:07

To napisz mi na priv jeśli nie masz odwagi tutaj na ogólnym, czemu mnie tak na każdym kroku w kazdym temacie gdzie tylko coś nie napiszę krytykujesz. Choc powinnas mieć cywilną odwagę tutaj o tym powiedziec.

Nawet nie zwazasz za bardzo na to co piszę, tylko co powiem to Ty odrazu jesteś anty- do tego. Czyzbym tak we wszystkim się mylił? Chyba nie, wydaje mi się że moja wiedza w wielu sprawach jest wystarczająca. Zresztą to nawet nie chodzi już o wiedzę, bo każdy ma tam swoje poglądy i może je wyrazić ale Ty naprawdę w każdym temacie negujesz to co napisze. I robisz to z nutką złośliwosci.
Liwia

23 września 2007, 20:04

OWCZARZ pisze:To napisz mi na priv jeśli nie masz odwagi tutaj na ogólnym, czemu mnie tak na każdym kroku w kazdym temacie gdzie tylko coś nie napiszę krytykujesz. Choc powinnas mieć cywilną odwagę tutaj o tym powiedziec.

Nawet nie zwazasz za bardzo na to co piszę, tylko co powiem to Ty odrazu jesteś anty- do tego. Czyzbym tak we wszystkim się mylił? Chyba nie, wydaje mi się że moja wiedza w wielu sprawach jest wystarczająca. Zresztą to nawet nie chodzi już o wiedzę, bo każdy ma tam swoje poglądy i może je wyrazić ale Ty naprawdę w każdym temacie negujesz to co napisze. I robisz to z nutką złośliwosci.
To nie kwestia odwagi, niemniej jesli chcesz tu - prosze - tyle napisze, ze mocno drrrramatyzujesz. I za bardzo bierzesz wszystko do siebie. Serio, serio. A to ze nasze poglady sie roznia - coz, nie bede przeciez za to przepraszala. Pozdrawiam!
OWCZARZ

23 września 2007, 20:05

Ok proste pytanie prosta odpowiedz. I to chodziło. Rowniez pozdrawiam.
Liwia

23 września 2007, 20:06

OWCZARZ pisze:Ok proste pytanie prosta odpowiedz. I to chodziło. Rowniez pozdrawiam.
< ikonka podajaca reke na zgode >
OWCZARZ

23 września 2007, 20:07

Liwia jasne. :P
lewandowska.marzena

23 września 2007, 21:08

Przecież na psie, który kosztuje 1500 - 2000 nikt nie zarobi 1000-2000, bez przesady. Nie wiem jakie są dokładne koszty, hodowli nie mam, ale wiem ile kosztuje mnie 1 szczeniaczek, bo w sumie na sam początek oprócz kwoty psa z 600 zł poszło, a jeszcze czeka mnie podatek, karma niedługo się skończy, obroża robi się maława, może i potrzeby inne, ale ciągle jest coś potrzebne, a nigdy nie wiadomo, kiedy trafi się jakaś choroba, po jakim czasie znajdą się nabywcy. I szczerze, jak ktoś chce mieć hodowlę dla kasy, to wątpię, żeby się doczekał oczekiwanych zarobków..
salamanka
Kontakt:

23 września 2007, 21:46

OWCZARZ mam prośbe czytaj uwaznie -Brit dla dorosłych.
Pozatym poprzedni miot był na Bricie dla szczeniąt i psiaki mają się świetnie są zdrowe ,mocne i nic im nie dolega więc chyba przesadzasz.
A Eukanuba? Taka ponoć świetna karma a w hotelu miałam psa karmionego tylko eukanuba i miał taką krzywicę że aż żal było patrzeć.

Moim zdaniem nie ma jednej super karmy a drugiej złej -każdy organizm inaczej przyswaja.
Dla jednego Brit będzie idealną karmą dla innego Hills a dla jeszcze innego Pedigree
szczerze, jak ktoś chce mieć hodowlę dla kasy, to wątpię, żeby się doczekał oczekiwanych zarobków
..

najlepiej niech sam to sprawdzi w praktyce bo w teori wszyscy sa mądrzy :roll:
OWCZARZ

23 września 2007, 23:20

Ok salamanka Twoja sprawa czym karmisz, kazdy ma wolny wybor :D Ponawiam pytanie, dlaczego w Czechach gdzie najlepiej znają swoją karmę, nie odchowują na niej miotów? A mam bardzo dobre rozeznanie jeśli chodzi o tamten rynek. Widocznie coś tej karmie brakuje, skoro nie karmią "swoim". :D
salamanka
Kontakt:

23 września 2007, 23:33

To chyba Czechów powinienieś zapytać,
A dlaczego Amerykanie nie karmią swoich psów CHS?U nas zachwalana a w USA nie za bardzo-tam sie nie sprzedaje- bo diamond pet foods czyli producent,nutry,chicken soup ma problemy z jakoscia juz od dawna :wink:

Wracając do Twojej opini o pronature -ta karma na świecie jest już od wielu lat sprawdzili ją w swoich hod.rosjanie ,czesi i szwedzi a także opinia z rynku USA i Kanady jest bardzo dobra o tej karmie,ale skoro dla Ciebie liczy się tylko ile się sprzedaje w Polsce to faktycznie -mało wiesz :wink:
Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 23:46 przez salamanka, łącznie zmieniany 2 razy.
Liwia

23 września 2007, 23:34

OWCZARZ pisze:Ok salamanka Twoja sprawa czym karmisz, kazdy ma wolny wybor :D Ponawiam pytanie, dlaczego w Czechach gdzie najlepiej znają swoją karmę, nie odchowują na niej miotów? A mam bardzo dobre rozeznanie jeśli chodzi o tamten rynek. Widocznie coś tej karmie brakuje, skoro nie karmią "swoim". :D
to ciekawe pytanie, tyle ze pewnie nie poznamy odpowiedzi. Tak sie zastanowilam i na swoim przykladzie powiem, ze sa dziedziny w ktorych bardziej wierze magii zagramanicznej marki niz naszej, polskiej. I dlugo musialam sie przekonywac ze rodzimy proukt jest rownie dobry jesli nawet nie lepszy.
OWCZARZ

24 września 2007, 11:06

salamanka nie pisz bredni dobrze? w USA CHS się swietnie sprzedaje, jest w czolowce pod względem ilosci,jaka ludzie w USA kupuja :) Przykro mi bardzo ale jeśli porownujesz ProNature do CHS pod względem jakości, to dla mnie jest to smieszne. ProNature nie może się w zaden sposob rownac do CHS :)

TAk bo Czesi powinni najlepiej znać się na jakości swojego Brita, i jeśli byłby taki super, powinni go stosować a tego nie robią. A CHS w USA karmi bardzo wiele osób (nie wiem skąd to sobie chyba wyssałaś z palca ze się tam nie sprzedaje, bo jest w czołówce pod względem ilosci sprzedawancyh karm), a w USA nawet nie spojrza na taka karmę europejska jaka jest BRIT. Popierają swoje bo wiedzą jaka jest jakosc.
OWCZARZ

24 września 2007, 11:19

a karma Pronature to taka gorsza wersja, lepsze są karmy 1st Choice :D To tak jak w Diamond Pet Food karma Diamond jest trochę gorszej jakości niż CHS :D
fan OWCZARZ

27 września 2007, 00:42

gdy patrze co pisze OWCZARZ gdy tylko sie napisze cokolwiek o CHS średnio lub źle to zastanawiam sie O CO CHODZI !!! broni chs jak niepodleglości.

Owczarzu TWOJA KARMA JEST NAJLEPSZA KARMA, bądz spokojny nikt Cie nie przekona. wiemy juz o tym.

a przy okazji Diamond Natural, moje doswiadczenia (i kilku osob, w tym równiez z USA) sa średnie niestety....
Awatar użytkownika
EVE81
Kontakt:

04 stycznia 2008, 14:25

Nie można powiedziec która karma jest najlepsza (nie biorę pod uwagę tego marketowego syfu), bo każdy pies ma swoje preferencje i dla kazdego inna bedzie lepsza. Nie widzę potrzeby takiego zawziętego stawiania na "swoja" karmę, to bez sensu. Nie macie o czym pisać?? No nie piszcie w ogóle. To jest forum informacyjne, a nie jakies głupie wymiany zdań, które do niczego nie prowadzą!
Liwia

06 stycznia 2008, 17:05

http://pies.onet.pl/277018472,niechcian ... ,blog.html

Kazdy, kto kupuje jakiegokolwiek psa/kota "rasowego bez rodowodu" przyklada reke do powstawania takich miejsc jak to opisane w artykule. I nie ma tak, ze w danej pseudohodowli byly lepsze warunki niz te wyyzej wiec mam czyste sumienie - kupujac u pseudo nakreca sie popyt ktory skutkuje takim pieklem jak to opisane. Moze choc jedna osoba sie zastanowi nad przylozeniem reki do zwierzecego nieszczescia i zrezygnuje po lekturze cytowanego tekstu z kupienia "rasowego" zwierzecia...
ODPOWIEDZ
  • Informacje