Umaszczenie??

Dyskusje związane z hodowlami psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
sylwusiek2907
Kontakt:

09 maja 2010, 23:41

Ostatnio przesiadywałam na Allegro i oglądałam zabawki i różne 'bajerki' dla psiaków. I mnie zamurowało.
Patrzę a tu aukcja dziwna. Biały york. Nie Biewer [z białymi znaczeniami] tylko w opisie było napisane biały york, umaszczenie unikatowe. I ja się pytam co to za pies. ;) Nie wiedziałam i istnieniu białych yorków. Myślałam, że we wzorcu jest bodajże barwa stalowa i inne (tak ogólnie) a tu biały york. I nie wie co o tym myśleć. Czy top prawdziwy york czy jakaś dziwna mieszanka. Do tego tam byłą opcja z rodowodem. ;) Widziałam to dawno, więc nie jestem pewna czy ta aukcja jest jeszcze, ale pewnie się skończyła już.
Awatar użytkownika
sylwusiek2907
Kontakt:

10 maja 2010, 00:03

Mam znalazłam aukcję. Ten sam sprzedający tylko nowa aukcja. T jet numer: 1034683027.
Powiedzcie co na ten temat sądzicie. ;)
pianistka

10 maja 2010, 07:29

Ten pies nie jest yorkiem, ani maltańczykiem.
To typowe robienie ludzie w bambuko :evil: :evil: :evil:
I to za grubą !!! kasę.
Każdy kto kupi to zwierzę przepłaci tak około 1850 złotych niż za wszędzie dostępnego podobnego psa !
Głowa wskazuje na .... west highland white, włos na "coś z yorka itd.

Przejrzałam inne "produkty sprzedającego"
To handlarz a nie żaden hodowca !
Sprzedaje suki " po szczeniakach do dalszego rodzenia" itd.
Zweryfikowałabym też niektóre zdjęcia, bo znam przypadki kradzieży zdjęć ze stron hodowli i wsadzania ich na szczeniaki pseudorasowe.
A ludzie się nabierają i kupują , bo przecież "mamusia na zdjęciu jest super rasowa" :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
sylwusiek2907
Kontakt:

10 maja 2010, 16:30

pianistko, wiem. Na allegro psa nigdy nie kupię. Tylko czasami okazjonalnie przeglądam. Zwykle szukam jakichś akcesoriów etc. dla psiaka ;p
pianistka

10 maja 2010, 21:53

Najgorsze że facet go reklamuje jako przyszłego reproduktora :shock: :shock: :shock:
Kundla jako reproduktora, to już naprawdę przesada
:evil:
Awatar użytkownika
sylwusiek2907
Kontakt:

11 maja 2010, 16:23

Pianistko ja na allegro widziałam 'piesek- super reproduktor' a mniejszą czcionką 'nierodowodowy, ale w pełni rasowy' i tym mnie rozbiła.
Pies Goldi jak oglądałam jego zdjęcia to nie do końca wzorcowy. :lol: :) Aukcja była już dosyć dawno więc pewnie nie ma już jej na allegro. :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje