Ostatnio przesiadywałam na Allegro i oglądałam zabawki i różne 'bajerki' dla psiaków. I mnie zamurowało.
Patrzę a tu aukcja dziwna. Biały york. Nie Biewer [z białymi znaczeniami] tylko w opisie było napisane biały york, umaszczenie unikatowe. I ja się pytam co to za pies. Nie wiedziałam i istnieniu białych yorków. Myślałam, że we wzorcu jest bodajże barwa stalowa i inne (tak ogólnie) a tu biały york. I nie wie co o tym myśleć. Czy top prawdziwy york czy jakaś dziwna mieszanka. Do tego tam byłą opcja z rodowodem. Widziałam to dawno, więc nie jestem pewna czy ta aukcja jest jeszcze, ale pewnie się skończyła już.
Umaszczenie??
- sylwusiek2907
- Kontakt:
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Mam znalazłam aukcję. Ten sam sprzedający tylko nowa aukcja. T jet numer: 1034683027.
Powiedzcie co na ten temat sądzicie.
Powiedzcie co na ten temat sądzicie.
Ten pies nie jest yorkiem, ani maltańczykiem.
To typowe robienie ludzie w bambuko
I to za grubą !!! kasę.
Każdy kto kupi to zwierzę przepłaci tak około 1850 złotych niż za wszędzie dostępnego podobnego psa !
Głowa wskazuje na .... west highland white, włos na "coś z yorka itd.
Przejrzałam inne "produkty sprzedającego"
To handlarz a nie żaden hodowca !
Sprzedaje suki " po szczeniakach do dalszego rodzenia" itd.
Zweryfikowałabym też niektóre zdjęcia, bo znam przypadki kradzieży zdjęć ze stron hodowli i wsadzania ich na szczeniaki pseudorasowe.
A ludzie się nabierają i kupują , bo przecież "mamusia na zdjęciu jest super rasowa"
To typowe robienie ludzie w bambuko
I to za grubą !!! kasę.
Każdy kto kupi to zwierzę przepłaci tak około 1850 złotych niż za wszędzie dostępnego podobnego psa !
Głowa wskazuje na .... west highland white, włos na "coś z yorka itd.
Przejrzałam inne "produkty sprzedającego"
To handlarz a nie żaden hodowca !
Sprzedaje suki " po szczeniakach do dalszego rodzenia" itd.
Zweryfikowałabym też niektóre zdjęcia, bo znam przypadki kradzieży zdjęć ze stron hodowli i wsadzania ich na szczeniaki pseudorasowe.
A ludzie się nabierają i kupują , bo przecież "mamusia na zdjęciu jest super rasowa"
- sylwusiek2907
- Kontakt:
pianistko, wiem. Na allegro psa nigdy nie kupię. Tylko czasami okazjonalnie przeglądam. Zwykle szukam jakichś akcesoriów etc. dla psiaka ;p
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Pianistko ja na allegro widziałam 'piesek- super reproduktor' a mniejszą czcionką 'nierodowodowy, ale w pełni rasowy' i tym mnie rozbiła.
Pies Goldi jak oglądałam jego zdjęcia to nie do końca wzorcowy. Aukcja była już dosyć dawno więc pewnie nie ma już jej na allegro.
Pies Goldi jak oglądałam jego zdjęcia to nie do końca wzorcowy. Aukcja była już dosyć dawno więc pewnie nie ma już jej na allegro.
-
- Informacje
-