2 koty-większa radość czy większe problemy?

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
elitka
Kontakt:

04 sierpnia 2008, 11:51

Myślimy o 2 kotku..Elitka ma teraz 9 miesięcy, ale ciagle jest bardzo żywiołowa i uwielbia rozrabiać..bardzo chcielibysmy 2 kotka jednak obawiamy sie o nocne hałasy, bo Elitka nawet bedąc jeszcze sama potrafi tak rozrabiac w nocy, wiec co bedzie jak bedzie miala do tego towarzyszke ;D?
Czy ktos ma podobne problemy?
Iza-Erin
Kontakt:

04 sierpnia 2008, 13:56

Moja piątka trochę rozrabia, ale z wiekiem koty się zazwyczaj uspokajają.
Poza tym, kici będzie weselej, jesli będzie miała towarzysza zabaw.
Awatar użytkownika
elitka
Kontakt:

06 sierpnia 2008, 22:12

chłopak jednak zdecydował ze bedziemy mieli rybki :lol: :lol: :lol:
Ale jeszcze zobaczymy :wink: :wink: :wink: ja chce braciszka dla Elitki!!!!!!!!!!!! :lol:
Awatar użytkownika
Borysek

06 sierpnia 2008, 22:20

elitka pisze: chłopak jednak zdecydował ze bedziemy mieli rybki :lol: :lol: :lol:

Tylko dobrze zabezpieczcie akwarium, żeby Elitka Wam rybek nie zjadła :wink: :lol:
Awatar użytkownika
IkarAntos
Kontakt:

17 sierpnia 2008, 14:11

Kupując dwa kociaki na raz miałem podobne wątpliwości. Teraz po pięciu miesiącach powiem tak: to była doskonała decyzja!!!.
Kociaki rozwijają się znakomicie, uczą jeden od drugiego znacznie szybciej niż od człowieka, cudownie się uzupełniają, świetnie bawią ze sobą i dostarczają nam nieprzerwanych chwil radości podczas oglądania ich zabaw.
Co zaś się tyczy rozrabiania w nocy, no cóż kot jest aktywny właśnie w nocy i o świcie i czy sam będzie pędził przez mieszkanie za muchą, czy w towarzystwie, spokoju nie będzie. Ja na początku próbowałem to zmieniać, ale z naturą ciężko walczyć wiec kupiłem...

stopery do uszu i mam święty spokój.

Uwierz mi, że z chwilą pojawienia się drugiego kota w domu sprzedasz (alb co najmniej wyłączysz na długo ) swój telewizor!!!

Pozdrawiam,
Bogdan.
Iza-Erin
Kontakt:

17 sierpnia 2008, 17:20

IkarAntos pisze:
Uwierz mi, że z chwilą pojawienia się drugiego kota w domu sprzedasz (alb co najmniej wyłączysz na długo ) swój telewizor!!!
Coś w tym jest :D
Awatar użytkownika
elitka
Kontakt:

18 sierpnia 2008, 16:38

Dziękuję za rady :D :D :D
Niestety chyba juz klamka zapadła...o tym że jednak nie będziemy mieli 2 kotka przesądziła mama mojego chłopaka, która zawsze pod naszą nieobecność opiekuje się naszą Elitką, sama ma w domu jeszcze kocura, więc kategorycznie powiedziała że trójka pod opieke to juz za dużo dla niej :lol: :lol: :lol:
Niestety dość często nas nie ma, więc nie chcemy robic mamie większych problemów..a Elitka czasami idzie sie pobawic właśnie do Paputka :wink:

Pewnie Elitka tez zainteresuje sie rybkami, mamy juz akwarium na 200l (oczywiscie z pokrywa), rybki wkrótce..bedzie wiec miala duzy telewizor :D :D :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje