Agresywny kot
-
ja niestety na dzień dzisiejszy uważam, że kota da się czegoś oduczyć tylko karami cielesnymi. jakby dostał w tyłek za każde drapanie w łóżko to by może zaczął się bać i by przestał. jednak dla mnie żadna forma przemocy nie jest akceptowalna. cóż zrobić...
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 09:11 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kori przybiega za każdym razem jak kot drapie mi łóżko, ale jego bardzo to bawi jak go oduczyłaś? ma grzecznie czekać aż to zrobisz i na koniec coś dostaje?
-
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 09:12 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
karami cielesnymi nigdy niczego sie kota nie oduczy, wrecz przeciwnie wzmaga sie agresje ;/ szkoda ze wiele osob tego nie rozumie. Ja polecam odstraszanie woda, sprawilam sobie pojemnik z rozpylaczem ( taki jak od plynu do mycia okien) wlalam wode i jak moj kotek grasuje w doniczkach to spryskuje go lekko, dziala chociaz fakt ze trzeba sie nachodzic, moj kocurek jest taki sprytny, ze jak sie tylko odwracam to spowrotem leci do doniczek
-
W spisie treści czytamy: "agresja z dominacji u psów". Psiarze będą wiedzieć o co chodzi. Ja już po tym stwierdzeniu mam obawę co do owej książki.
-
sunshain, mnie zastanawia na ile książka faktycznie opisuje prawdziwe zachowania kota, bo skoro już u psa opiera się na nieprawdziwym założeniu, to ja miałabym obawy czy w części dotyczącej kotów nie jest tak samo.
-
-
- Informacje
-