Ja natomiast pozostawię to bez komentarza, bo obawiam się karnego usunięcia z forum za multum wulgaryzmów!
Tak się zastanawiam nad tymi Waszymi chorobami i może ten wirus przynoszony jest z zewnątrz np przez znajomego , co ma chorego a nie zdiagnozowanego zwierzaka? A może warto byłoby zrobić kociakom generalne sprzątanie i pranie, ale tak wiesz razem z praniem na sucho drapaka?
bida z nędzą- moje ulubione koty
Hmm, zapytam jutro wetkę. Tym bardziej, że Hans pokichuje. A właściwie pokichiwał
Tu mogę dokończyć post, bo Hans stanął łapką na Enterze
Od kiedy wróciłam do domu, nie słyszałam podejrzanych dźwięków. A jutro Juniorzy mają II turę szczepienia, wszyscy odrobaczenie. To bedzie euforia w samochodzie Do chóru dołączy leśny Tofik, bo też jedzie na kłucie.
Tu mogę dokończyć post, bo Hans stanął łapką na Enterze
Od kiedy wróciłam do domu, nie słyszałam podejrzanych dźwięków. A jutro Juniorzy mają II turę szczepienia, wszyscy odrobaczenie. To bedzie euforia w samochodzie Do chóru dołączy leśny Tofik, bo też jedzie na kłucie.
- Furia i Afera
Oj ten Hans (kochany) a ja myślałam, że mam problem z komputerem lub internetem (że strona się rozjechała lub nie załadowała)
Po wizycie u pani dr. Helga dostała odrobaczenie i 2 kujki- zylexis i antybiotyk. Oczka nadal zakraplamy. Elza odrobaczenie. Erwin kujka (przypominające szczepienie) i odrobaczenie. Hans wykpił się od kujki- ma gluta. Na razie immunidol, dawka uderzeniowa. Odrobaczenie i za tydzień do pokazania pysia i ewentualnie przypominające szczepienie. Ufff
Po powrocie dałam im w nagrodę krople. Po domu biegają "uchachane" koty
Po powrocie dałam im w nagrodę krople. Po domu biegają "uchachane" koty
Oj, przez tego Hansa cały dzien myslałam, ze spieprzyło sie forum ! Rysiowi tez łamały się wąsy Martwiłam sie,ze czegoś mu brakuje,ze źle go karmię...A to samo przeszło
Justyno, te krople, o których mówisz, to Feliway? Naprawdę działają?
Wygląda na to, że tylko Wasz "najnowszy" kot jest zdrowy Ale sądząc po Twoim humorze, dolegliwości pozostałych kotków nie są poważne, prawda?
Justyno, te krople, o których mówisz, to Feliway? Naprawdę działają?
Wygląda na to, że tylko Wasz "najnowszy" kot jest zdrowy Ale sądząc po Twoim humorze, dolegliwości pozostałych kotków nie są poważne, prawda?
Koty miały powetowego focha. Żaden z nami nie spał Dopiero o 4 nad ranem im przeszło. Wpakowały sie wszystkie do łóżka i domagały sie miziania, przepraszania Byłam rano umówiona, ale zaspałam ech, te kicie kochane
- Furia i Afera
Taka słodka ciasnota jest zarezerwowana tylko dla prawdziwych kociarzy Znam kilka osób, które sobie tego po prostu nie wyobrażają mimo, tego, ze kota mają.
Kurcze Justyna kiedy skończą się te Wasze wetowe wizyty i leczenie trzymam mocno kciuki, oby jak najszybciej!!!
Kurcze Justyna kiedy skończą się te Wasze wetowe wizyty i leczenie trzymam mocno kciuki, oby jak najszybciej!!!
Helgi oczka wyglądają duuużo lepiej Węzły chłonne też już sie pochowały. Hans dzielnie wcina immunidol. Helga dostaje teraz nagrodę za bycie grzeczną podczas zakraplania i jest naprawdę dużo spokojniejsza Nasza lecznica jest na terenie sklepu. W piątek w sklepie była przedstawicielka Royala i jako "stali klienci" dostaliśmy sporo próbek karmy Po zakropleniu Helga dostaje kilka chrupek dla wybrednych kotów. Helga zadowolona. My też. A Juniorzy przepadają za karmą light
Wczoraj i dzisiaj byłam w schronisku. I byłam w szoku, bo w przeciągu tygodnia oczka kotków ( prócz jednego ) przestały łzawić . Dostawały antybiotyk i pomogło. Oczywiście nie jest powiedziane,ze problem nie wróci, ale i tak jestem zadowolona. Ta popielata, pogryziona kotka ma juz dom ( u mamy Pani doktor - opiekunki schroniska) Ciekawostką jest kotka ( strasznie nerwowa- ciągle warczy i jęczy jakby bez powodu ), która nie ma ani jajników ani macicy Była "otwierana " 2 razy w poszukiwaniu zenskich narządów! I nic Druga ciekawostka to pies z polidaktylią. W tylnych kończynach zamiast 4 ma ....6 palców! A jak ciągnie na spacerze! Te wyprowadzki psow to niezły fitness Do domu wracam cała spocona może wreszcie schudnę ?
Powiem szczerze,ze zawsze wracam z tego miejsca z przyjemnym uczuciem zrobienia czegoś dobrego
Powiem szczerze,ze zawsze wracam z tego miejsca z przyjemnym uczuciem zrobienia czegoś dobrego
- Furia i Afera
Justyna: super, ze wszystko idzie w dobra stronę. Fajnie, że chłopcy lubią karmę light, bo po kastracji nie będziesz mieć problemów, nasze dziewczyny nie chcą ani light, ani indoor, tylko FIT i HAIR and SKIN, czasem jeszcze STERILISED, ale to rzadko Kupiłam im dla wybrednych to w ogóle nie tknęły - to dopiero wybredne bestie
Asia: Ty to masz zdrowie!!! Ja ostatnio odpuściłam Fundacje, ale zamierzam wrócić. Zaniedbałam Fundację, bo wiecie same jak to jest jak chandra i ogólna deprecha dopada i wolałam nie przenosić tego ponurego humoru na wszystko i wszystkich innych...
Asia: Ty to masz zdrowie!!! Ja ostatnio odpuściłam Fundacje, ale zamierzam wrócić. Zaniedbałam Fundację, bo wiecie same jak to jest jak chandra i ogólna deprecha dopada i wolałam nie przenosić tego ponurego humoru na wszystko i wszystkich innych...
Asiu, ja też ostatnio jakaś mniej przyjazna dla otoczenia. Coś ten super urlop nie na długo poprawił moją kondycję psychiczną. Dobrze, że mam kicie bo inaczej mogłoby być źle... Ale ja to w ogóle podatna jestem na spadki nastrojów. Przeszłość jednak zostawia blizny
A u ciebie Asiu, to wynik braku pracy czy listopadowych nocy, poranków, dni?
A u ciebie Asiu, to wynik braku pracy czy listopadowych nocy, poranków, dni?
- Furia i Afera
Brak pracy, TEJ wymarzonej pracy a co za tym idzie: spadek wiary w siebie,takie ogólne uczucie bezsilności, a do tego wszystkiego potwornie wiejący w Krakowie Halny! Aż się dziwie HSB, że jeszcze się ze mną nie rozwiódł
PS. Jeszcze jakieś resztki poczucia humoru mi zostały
PS. Jeszcze jakieś resztki poczucia humoru mi zostały
-
- Informacje
-