Dziwne zachwanie kota

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

04 czerwca 2009, 10:35

Witam.

Wczoraj pojawił się u mnie na podwórku bardzo wychudzony kot. Dałem mu coś do jedzenia bo strasznie miauczał. Po zjedzeniu nie przestał miauczeć ale biegał za mną i wciąż się ocierał głową o moje nogi. Nie wiedziałem co mu jest, myślałem, że może jakieś pchły. Kiedy zajrzałem mu "w futro" zobaczyłem, że ma kleszcza. Później znalazłem jeszcze dwa i wyciągnąłem je. Przestał miauczeć.
Dzisiaj rano również do mnie przybiegł i znów zaczął się ocierać ale nie ma już kleszczy bo sprawdzałem. Zauważyłem natomiast, że nie może on usiedzieć na miejscu. Kiedy normalnie sobie siada rusza przednimi nogami tak jakby szedł.

Moje pytanie brzmi: czy on może mieć pchły (przez co tak się ociera cały czas) oraz dlaczego on tak dziwnie się zachowuje kiedy siedzi?

Musze jeszcze dodać, że kiedy chodzi to ma wyciągnięte pazury, praktycznie cały czas.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ania1985

04 czerwca 2009, 19:52

moz emiec pchly, mzoe miec robaki, cos z odbyytem jak nie moze usiedziec i wiele innych rzeczy
a moze mial kiedys wlasciciela i zwyczajnie bardzo potrzebuje czlowieka
rada- zaopiekuj sie kotem, to wspaniale zwierzeta:)
DamaKier
Kontakt:

06 czerwca 2009, 12:31

Ociera się nie bo ma pchły (choc je tez może mieć), ale dlatego że tak robi chyba każdy kot- jesli się go nie pogłaszcze. Przenosi swoje kocie feromony na człowieka, przy tym dla niego też to jest przyjemne. Chce zainteresowania

Jak ugniata przednimi łapami to prawdopodobnie to tez nie jest żadna choroba, koty mają taki nawyk ugniatania łapami, całkiem normalne, tym bardziej kiedy jest im dobrze- okazałes mu zainteresowanie i może dlatego zaczął ugniatać

Co nie znaczy, że kot nie ma innych chorób, których objawy nie będa tak widoczne.
hanibal298
Kontakt:

03 listopada 2009, 07:00

On się o Ciebie ociera bo Cie "znaczy" tzn. koty nie ocierają się o kogoś bo go lubią tylko "znakują swojego "służącego"
ODPOWIEDZ
  • Informacje