filtr do kuwet

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Diabliczka

05 stycznia 2008, 14:43

Witajcie kochani chciała bym się dowiedzieć coś na temat tych filtrów do kuwet... a mianowicie czy nadają sie do kuwet odkrytych ponieważ taką posiadam a chciała bym się pozbyć nieprzyjemnego smrodku :)

Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

06 stycznia 2008, 11:53

Hmmm, trochę dziwne pytanie :?
Diabliczko, filtry do kuwet stosuje się jedynie do kuwet zakrytych :). Na pokrywie kuwety są otwory, na które nakłada się filtr, najczęściej węglowy, i który filtruje powietrze i zapaszki wydobywające się z kociego WC :).

Jeśli chodzi o kuwety odkryte, to myślę, że jedynym sposobem, by trochę zniwelować nieprzyjemne zapaszki są odkażacze i oczywiście regularne czyszczenie.

Ja, mimo, że mam kuwetę zakrytą z filtrem, stosuję dodatkowo neutralizator Certech: http://www.krakvet.pl/certech-neutraliz ... -2874.html
który Ci polecam. Są jeszcze inne środki likwidujące nieprzyjemne zapaszki i bakterie w kuwecie, ale ich nie stosowałam, więc ciężko mi się na ten temat wypowiadać.
Przejrzyj może ofertę Krakvetu, a z pewnością coś odpowiedniego dla siebie znajdziesz :)
Iza-Erin
Kontakt:

06 stycznia 2008, 12:06

Ulla ma rację, neutralizator do kuwet to świetna sprawa. U mnie najlepszym miejscem na kuwetę jest wc, ale z racji tego, iż jest to bardzo małe pomieszczenie w grę wchodziła jedynie kuweta odkryta. Jednak z neutralizatoerm nie jest wcale tak źle :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje