Fotki Waszych pupili.
Aniu, zarejestruj się na youtube i tam będziesz mogła załadować filmiki z dysku. A potem podasz na linki
- Kasia i Maniuś
Adinko filmiki naprawdę są cudne, zdjęcia też. Obserwując zabawę Henia i Sokratesa żałuję, że nie mogę sobie pozwolić na drugiego kociaka
- Kasia i Maniuś
Powiedzcie mi, tak na marginesie, co oznacza u kotów to ugniatanie. Maniek robi to tylko na moim jednym swetrze i koszuli nocnej (oczywiście jeśli mam je na sobie ) przy okazji mrucząc, zasypiając i czasem (pewnie dziwnie to zabrzmi) "wychodzi mu ptaszek"
Kiedy nasze koty były malutkie i były karmione przez swoje mamcie ugniatały łapkami ich brzuszki, żeby pobudzić wydzielanie mleka - odruch ten zostaje większości kocianków do końca życia. Zazwyczaj ugniataniu towarzyszy wyrażające najwyższe zadowolenie mruczenie, czasem ślinienie, albo ssanie naszych ubrań, kocyków, czy jakichś szmatek. Robią to zazwyczaj koty, które za wcześnie zostały odłączone od swoich mam. Nie trzeba im tego zabraniać, bo może to być dla nich stresujące. Zresztą to takie rozczulające Trochę szkoda, że mój Fiodor tego nie robi. Czasem "ugniata" łapkami w powietrzu, kiedy jest głaskany po brzusiu, ale nigdy nie robi tego na stojąco, jak większość kociastych. Taki dziwak z niego
-
- Informacje
-