Dzięki Dziewczyny
Ja też mam nadzieję, że znajdę Pumci domek, a tęsknić będę na pewno, bo jest taka słodka, że to nieuniknione. Ale nie ma innego wyjścia, ona jest za bardzo oswojona z ludźmi, żeby ją wypuszczać. Szkoda, że 2 pozostałe panny, w tym mama Psotka, są bardziej dzikie, bo też zasługują na domek. Ale znajome panie z TOZ obiecały, że pomogą postarać się o zrobienie budek na zimę, jedną postawię u siebie na balkonie, więc przynajmniej będą miały taki domek i zawsze pełną michę.
Fotki Waszych pupili.
OjejATA pisze:Ja też, od dawna i niezmiennie! Dzielna Dziewczyna z wielkim sercemAmika pisze:Iza podziwiam Ciebie, jesteś niesamowita .
Dziękuję Wam bardzo
- Kasia i Maniuś
Dziewczyny mają rację: JESTEŚ WIELKA Mizianki dla kociaków
Mizianki przekazane
Dziękujemy za miłe słowa.
Dziękujemy za miłe słowa.
O jakie słodkości I jeden rudzik jest!
A mamusia widać zmęczona. Wymiziaj wszystkie kociaki ode mnie
A mamusia widać zmęczona. Wymiziaj wszystkie kociaki ode mnie
Dziewczyny pomocy.
Mam u siebie ok. 2-tygodniowe kociatko (zastępuje koleżankę, która ma wesele). Kociego mleka dzisiaj nie zdobędę. Koleżanka dała mi Bebilon 3 (dla dzieci > 12m-ca), ale chyba nie bardzo mu służy. Je je od wczoraj, ale nie podoba mi się jego odbyt. Jak nie spi to prawie cały czas popuszcza (nawet bez masowania) i to wydaje mi się nienormalne.
Z przejęcia mam pustke w głowie, i nie bardzo mam czas szukać w necie.
Mam u siebie ok. 2-tygodniowe kociatko (zastępuje koleżankę, która ma wesele). Kociego mleka dzisiaj nie zdobędę. Koleżanka dała mi Bebilon 3 (dla dzieci > 12m-ca), ale chyba nie bardzo mu służy. Je je od wczoraj, ale nie podoba mi się jego odbyt. Jak nie spi to prawie cały czas popuszcza (nawet bez masowania) i to wydaje mi się nienormalne.
Z przejęcia mam pustke w głowie, i nie bardzo mam czas szukać w necie.
- Kasia i Maniuś
Jest jeden temat do forum w Hodowli: Odchowanie młodych kotów; tam Borysek bardzo dokładnie opisał co można podawać małym kociakom
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8331
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8331
- Kasia i Maniuś
Myślę, że faktycznie najłatwiej "wykonać"
1 litr pełnego mleka + 4 żółtka + 1 łyżeczka oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
mleko pełne (3,5% - to trochę mało), albo może śmietankę 12% UHT.
Wiem, że jak Maniek podrósł i choć trochę wypił mleka dostawał biegunki, natomiast po takiej śmietance nic mu nie było i tak jest do dziś.
Może autor przepisów miałby więcej do powiedzenia
Powodzenia, dasz radę
1 litr pełnego mleka + 4 żółtka + 1 łyżeczka oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
mleko pełne (3,5% - to trochę mało), albo może śmietankę 12% UHT.
Wiem, że jak Maniek podrósł i choć trochę wypił mleka dostawał biegunki, natomiast po takiej śmietance nic mu nie było i tak jest do dziś.
Może autor przepisów miałby więcej do powiedzenia
Powodzenia, dasz radę
- Kasia i Maniuś
Doktor Jarek jest na forum, może lepiej pomoże
spróbuj wykonać melko zgodnie z przepisami i dołożyć do jego spożywanej porcji parę kropel lakcidu. Wypadającą śluzówkę smaruj nawet najzwyklejszą lanoliną aby nie obsychała a jak tylko możesz to zakup pełnoporcjowane mleko dla kociąt. Jeśli kociaki kończą drugi tydzień można próbować podawać in zmiksowanego mięsa drobiowego , ale małymi porcjami.
-
- Informacje
-