Zajrzyj do skrzynkiBorysek pisze: Oj tu już mnie podpuszczasz i to bardzo Przecież paprocie nie kwitną
Fotki Waszych pupili.
Borysek zawyrokował, że to nie są paprocie .
Wg mnie ... działkowego pasjonata, ale niestety nie-fachowca, to roślinka z rodziny paproci (kształt liści, pokrój roślinki, sposób rozrastania się). Upierała się nie będę, bo kupiłam od "babci" na rynku. Ale co mi tam i tak jestem z niej dumna , bo piękna i delikatna (i kwitnie w czerwcu ) .
Tylko strasznie trudno zrobić ostre zdjęcie kwiatów, bo reaguje nawet na najdelikatniejszy ruch powietrza.
Wg mnie ... działkowego pasjonata, ale niestety nie-fachowca, to roślinka z rodziny paproci (kształt liści, pokrój roślinki, sposób rozrastania się). Upierała się nie będę, bo kupiłam od "babci" na rynku. Ale co mi tam i tak jestem z niej dumna , bo piękna i delikatna (i kwitnie w czerwcu ) .
Tylko strasznie trudno zrobić ostre zdjęcie kwiatów, bo reaguje nawet na najdelikatniejszy ruch powietrza.
Aniu, paproć na pewno to nie jest, bowiem paprocie nie wytwarzają kwiatów (rozmnażają się za pomocą drobnych jak pył zarodników) Ta roślinka na zdjęciach to według mnie odmiana pełnokwiatowa wiązówki bulwkowej (Filipendula vulgaris), ale oczywiście mogę się mylić
Świetne to zdjęcie winniczków w miłosnym uścisku Jako ciekawostkę napiszę, że taki osobnik ślimaka jest zarówno samcem i samicą Ale dobra, już się nie mądrzę
Nie wiem, jak pozostali, ale ja czekam na inne zdjęcia, bo są po prostu NIESAMOWITE
Świetne to zdjęcie winniczków w miłosnym uścisku Jako ciekawostkę napiszę, że taki osobnik ślimaka jest zarówno samcem i samicą Ale dobra, już się nie mądrzę
Nie wiem, jak pozostali, ale ja czekam na inne zdjęcia, bo są po prostu NIESAMOWITE
Michałku pewnie masz rację ale i tak jestem z niej dumna, bo to mało popularna roślinka, no i mam swoją "bajkę" o kwitnącej paproci .
Poza tym w kwiaciarniach spotykam paprocie o bardzo podobnych liściach więc jeśli, nawet nazwa błędna - dla mnie chyba już zostanie kwitnącą paprocią .
Anatomii i życia s... winniczków nigdy nie zgłębiałam , dlatego pokażę ciąg dalszy amorów
Poza tym w kwiaciarniach spotykam paprocie o bardzo podobnych liściach więc jeśli, nawet nazwa błędna - dla mnie chyba już zostanie kwitnącą paprocią .
Anatomii i życia s... winniczków nigdy nie zgłębiałam , dlatego pokażę ciąg dalszy amorów
Amika SUUUUUUUUUUUUUUUUUPER!!!!!!!!!!
Chyba puszczę to w domu Albertowi. Tylko troszku im brak ogłady - tak malskać?
I takie piękności znalazłaś na ulicy? Ja myślałam, że to "championy" jakieś.
Ile takie jedno kocisko waży - bo wygląda na solidne. Nawet drapak ledwo stoi...
Chyba puszczę to w domu Albertowi. Tylko troszku im brak ogłady - tak malskać?
I takie piękności znalazłaś na ulicy? Ja myślałam, że to "championy" jakieś.
Ile takie jedno kocisko waży - bo wygląda na solidne. Nawet drapak ledwo stoi...
Dyziek 6,5 a Jusia 5,3
Jak szykuję bukiecik to dopiero jest płacz i malskanie, tylko nie ma kto tego utrwalić. Nawet na mięso tak nie reagują jak na trawkę przywiezioną z działki. Zamiast mnie witać jak zazwyczaj gdy wracam z pracy, przeszukują mi reklamówki .
Jak szykuję bukiecik to dopiero jest płacz i malskanie, tylko nie ma kto tego utrwalić. Nawet na mięso tak nie reagują jak na trawkę przywiezioną z działki. Zamiast mnie witać jak zazwyczaj gdy wracam z pracy, przeszukują mi reklamówki .
Aniu - Amiko, boskie te filmiki - popłakałam się ze śmiechu Zupełnie jak łaciate krówki na pastwisku Widziałam to już na zdjęciach, ale film z dźwiękiem to zupełnie co innego. Te pełne niecierpliwości jęki, mlaskania... Sama miałabym ochotę coś przekąsić Mniej mi się podoba spychanie Jusi z drapaka - wolałabym, żeby dziewczyna się Dyziowi postawiła, ale cóż począć. Dżentelmenem to Twoje szczęście nie jest, ale i tak go uwielbiam . Aniu super filmiki - prosimy o więcej!!!
-
- Informacje
-