Fotki Waszych pupili.
Witaj w klubie, Dosiu. Mnie też się taka mała oszybka przytrafiłaDośka@ pisze:Witaj Esme. Śliczny kotek. Na poczatku zgłupiałam: myslałam ze to Fiodor Aty...
Nie przejmujcie się dziewczyny, dla mnie wszystkie pręgowane buraski są tak podobne, że czasem naprawdę mam kłopoty z odróżnieniem, który jest który. No chyba, że jest tak charakterystyczny jak popielata Pysia. Czasem nawet czytam dawniejsze posty, żeby czegoś nie poplątać. A i tak kiedyś pomyliłam płeć kici Dosi Każdemu się zdarza
Ooo, różne koloty przypisywano mojej Pysiulce, ale popielatego jeszcze nie. A może ja mam w domu koto-popieliczkę?
ATA pisze: A ja poudaję "kotkę" wielkanocną - może mnie nikt nie zauważy i nie przegoni
Chyba raczej wielką drożdżową babę wielkanocną Nawet kolorkiem Fioduś pasuje do tej babki na stole
Ostatnio zmieniony 24 marca 2008, 21:51 przez Borysek, łącznie zmieniany 1 raz.
Uszka można dorobić, futerko przefarbować i będzie zajączek jak znalazł
PS: A nawiązując do burzliwej dyskusji o umaszczeniu "whiskasowym" to rzeczywiście jest ono stosunkowo rzadko spotykane. Wiąże się to z tym, iż wzór marmurkowy ("whiskasowy") uwarunkowany jest przez kombinację dwóch recesywnych alleli (tzn. wariantów) genu prążkowania T (tabby). Osobniki z kombinacją TT lub Tt mają umaszczenie prążkowane ("dzikie" - najczęściej spotykane; są to wtedy tzw. pręgowane buraski), natomiast u osobników tt dochodzi do zblokowania prążków typu dzikiego w szerokie pasma i plamy, czyli wzór marmurkowy (tabby blotched).
PS: A nawiązując do burzliwej dyskusji o umaszczeniu "whiskasowym" to rzeczywiście jest ono stosunkowo rzadko spotykane. Wiąże się to z tym, iż wzór marmurkowy ("whiskasowy") uwarunkowany jest przez kombinację dwóch recesywnych alleli (tzn. wariantów) genu prążkowania T (tabby). Osobniki z kombinacją TT lub Tt mają umaszczenie prążkowane ("dzikie" - najczęściej spotykane; są to wtedy tzw. pręgowane buraski), natomiast u osobników tt dochodzi do zblokowania prążków typu dzikiego w szerokie pasma i plamy, czyli wzór marmurkowy (tabby blotched).
-
- Informacje
-