Garfield i Toffik - Bibi juz w nowym domu

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

K@rOLcI@

04 września 2011, 19:31

wróciłam i nie chce mi sie rozpakowywać. Garfielda musze chyba wykapać bo Filip go zapiaszczył, a teraz wymazał danonkiem. Garfield chyb szczęśliwy bo zdejełam mu to homonto czerwone (czyt. szelki), potem jakies foty zapodam, musze poczytać co tam sie u was działo :D

Monika mamy ten sam problem z pracą, a co do sterylki to nie możesz iść do innego weta?
Awatar użytkownika
dobbinka

04 września 2011, 21:44

Obrazek
Awatar użytkownika
Furia i Afera

05 września 2011, 10:13

Dobbinko co Ty się tak cieszysz kochanie?
K@rOLcI@

05 września 2011, 10:27

udaje, że to niby z mojego powrotu, a pewnie nawet nie zauwarzyłiście, że nas nie ma :P
Zdechł mi własnie aparat i nie moge zdjęć zrzucić na kompa - złoślowość rzeczy martwych.
może w jakiejś zabawce pociągna chwile i uda sie zrzucić fotki.
K@rOLcI@

05 września 2011, 10:59

Tutaj legowisko pod umywalką
Obrazek
przed domkiem
Obrazek
a tu jak sie chciałem urwac ze smyczy, raz nawet zwaliłem suszarke mniej załadowana i zbiła sie szklanka :oops:
Obrazek

ukradłam łosiowi z zadka baterie i jakoś zapodałam zdjęcia na kompa :twisted:
zoltazaba

05 września 2011, 11:04

Fajne wakacje :D
Pewnie kocurek bardzo się wystraszył jak narozrabiał :twisted:
Zlizał danonka? :wink:
K@rOLcI@

05 września 2011, 11:13

Obrazek
jedynie żubry jako tako wyszły na fotach bo u dzików było ciemno i ze słońcem padającym między drzeami złły sie w jedno, daniele leżały jakos daleko, a u koni mi siadły baterie

na razie wylizał ale wciąż myśle czy go nie wykąpać bo ma szary pyszczek od tego piachu którym go młody wczoraj namiętnie sypał, a i jak go po lesie targał po deszczy to wyglądał jak mop. ile jak sie nabiegałam na smarkiem jak cichaczem odpiął kota i sru na dwór, jak dobiegałam to kota puszczał i w dluga a kot hop na drzewo. ogólnie to codzien z nim łaziłam żeb sobie powłaził na drzewa na smyczy - musiał miec jakiąś nagrode za siedzeniena smyczy. bo luzem latał tylko w nocy i jak szliśmy gdzies to w łazience siedział luzem. ale niestety ja nie miałam zamairu go nie przywieźć do domu. chociąz jak pare razy udało mu sie wymknąc to nie wiał nigdzie tylko na drzewo właził i szybko śćiagać musiałam bo przeciez te sosny to wielkie i drabiny by brakło.
MonikaMroz

05 września 2011, 15:04

To mieliście ciekawe wakacje. Moja Milucha też rośnie jak na drożdżach i wszystko jest ok i kupy tez bez robali na razie !!! A wiecie co się stało?! Moja przyjaciółka ma hodowlę kotów norweskich i czekałyśmy na kociaki. Miały rodzic w tym tygodniu a dzisiaj się dowiedziałam że prawdopodobnie ciąża została wchłonięta :(. Jestem bardzo smutna bo nie mogłam się już ich doczekać i miałam się nimi opiekować :cry: :cry: :cry: .

Teraz chodzę z Mili do innego weterynarza niż z moją ukochaną Suri. Nie wiem czy jestem bardziej zadowolona ale chyba tak. Nie było Cie K@rOLcI@ a z Mili miałam przeboje w sobotę i niedziele. Ale to opisane jest w temacie Mili-zapalenie oskrzeli. A jeśli chodzi o sterylizacje to pogadam z tym wetem co teraz chodzę ale to dopiero za jakieś 3, 4 miesiące jak Milucha dostanie ruje.

A jeśli chodzi o pracę to może coś się ruszy. Jak wszystko pójdzie dobrze to będę dziecięcą opiekunka :lol: .

A jeszcze a propos homonta to tez kupiłam Mili takie ale się z niego wysuwa i muszę ją męczyć i zakładać takie zapinane na pasek.
Awatar użytkownika
dobbinka

05 września 2011, 15:25

Furia i Afera pisze:Dobbinko co Ty się tak cieszysz kochanie?
A nie wiem, nie do końca trzeźwa byłam i kiepski dzień miałam, kto zgadnie :oops:
MonikaMroz

05 września 2011, 15:28

Obrazek
Obrazek

Coś mnie wzięło na wspomnienia. Aż mi się łezka kręci z tęsknoty za Suri.
K@rOLcI@

06 września 2011, 09:16

A ja ciągle zapoimnam napisać, że ukradli Kulka, brata bliżniaka Garfielda, tego z półogonkiem. była jakaś impreza na wsi większa i ktos przyuważył, a u siorki zazwyczaj parkuja przyjezdni bo przy cmentarzu mieszka i tam w kaplicy jest jakaś msza i jak odjechało towrzystwo to i kota juz nie było. A ja mówiłam żeby mi go dała bo miałam dla niego domek, że to nie kot na dwór. tym bardziej, że to ruda gadzina i brzydko mówiąć "chodliwy towar"

Odjajaczać nam kazano sie zjawić na koniec pażdziernika, początek listopada - przypuszczalny dzień narodzin Garfiego to 23 maj - 5 miesiecy to nie za szybko ??
orientuje sie ktoś ile taka "impreza" kosztuje??
asiryś

06 września 2011, 11:53

Taka impreza kosztuje 80-100 zł. Ja zażyczyłam sobie dla mojego Rysia lepszą narkozę ( kot szybciej się wybudza). Pamiętaj, aby wziąć kocura z lecznicy dopiero, jak się wybudzi.
Jak sobie przypominam "akcję kastracji" Rysia, aż mnie ciarki przechodzą... :(
K@rOLcI@

06 września 2011, 12:04

ale czy 5 miesiecy skonczone to odpowiedni wiek ??
asiryś

06 września 2011, 13:04

Ja uważam,ze trochę za wcześnie. Chociaż ostatnio "modna"staje się wczesna kastracja.
Generalnie kocury kastruje się po tym, jak się poczuje "specyficzny" zapach moczu, ja kastrowałam Rysia sporo później, bo był bardzo grzeczny i nie znaczył terenu. :P
MonikaMroz

07 września 2011, 14:05

Też słyszałam, że w modzie wczesne kastrowanie. Moja koleżanka kastrowała kota chyba jak miał 5 miesięcy i nic mu nie było. Wyrósł na zdrowego, ogromnego kocura . Ja planuje Mili kastrować (sterylizować) po pierwszej rui. Ciekawe jaką będzie miała :).
ODPOWIEDZ
  • Informacje