elf12 koty masz piękne! Co to za rasa? bo zdjęcia są małe i słabo widać ale obstawiam MCO albo syberyjczyk. Wyobrażam sobie jak masz wesoło w domu ja swoje koty wzięłam prawie w tym samym czasie i są w podobnym wieku jest między nimi około 2 tygodni różnicy. Najpierw pojawił się u nas rudzielec a po około 2 tygodniach dołączyła do niego dziewczynka . Niebawem skończą rok i w ich zachowaniu jeśli chodzi o psoty, przewracanie mieszkania do góry nogami itp. nic się nie zmieniło Jedyne co im jako tako przeszło to szaleństwa o 4 nad ranem na moim łóżku .
Monika mi się wydaje, że z kastracją czeka tak samo jak ja przynajmniej z rudzielcem żeby skończył 1,5 roku i nabrał cech męskich. Druga sprawa o taka że boję się go kastrować z racji tych tików które ma ale to już inna bajka...
Garfield i Toffik - Bibi juz w nowym domu
A gdzie ja okazałam nerwy - grzecznie napisałam, żeby założyła własny wątek po to żebyśmy mogli ich tam odwiedzać i nie myliło sie o czyje koty chodzi.Furia i Afera pisze:Karola nie denerwuj się! Tak to już jest z wątkami, niestety, ze skacze się z tematu na temat
Nie pamiętasz wątku "trójłapka" tam to dopiero wariacje tematyczne były, a mimo to Dobbi nie krzyczała na nas
Bużka i miłego dnia dla całej Waszej ślicznej rodzinki
A jak to takie straszne i taka zołza jestem to sobie piszczie gdzie chcecie - ja i tak mam coraz mniejsza ochote tutaj wchodzić oglądać ten syf co zrobili przez to głosowanie
- Furia i Afera
Karolciu nasza kochana, nie znikaj, bo bez Ciebie będzie nudno!
elf12 możesz sobie spokojnie pisać w wątku z fotkami pupili ja czekam na jakieś zdjęcia Twoich kociaków na których będzie lepiej widać ich pychole Kolorystycznie to są trochę podobne do moich
Karola oddychaj głęboko, zaciśnij zęby, policz d 10 i nigdzie się nie wybieraj! Chyba każdej osobie stale tu aktywniej przeszkadza ten cały zamęt no ale w końcu nie można dać temu forum podupaść ktoś musi utrzymywać jego wysoki poziom!
Karola oddychaj głęboko, zaciśnij zęby, policz d 10 i nigdzie się nie wybieraj! Chyba każdej osobie stale tu aktywniej przeszkadza ten cały zamęt no ale w końcu nie można dać temu forum podupaść ktoś musi utrzymywać jego wysoki poziom!
- Furia i Afera
dokładnieHedwa pisze:w końcu nie można dać temu forum podupaść ktoś musi utrzymywać jego wysoki poziom!
-
Nie masz sie czego bać. Karola nie jest taka straszna. Czasem coś palnie ale my to w żart obracamy. Ona jest kochana i utalentowana dziewczyna. wszystkim nam banerki z naszymi kociastymi robiłaelf12 pisze:boje sie już co kolwiek napisać
- Furia i Afera
No to teraz Karolka nam w piórka obrośnie a tak poważnie to równa babka z niejMonikaMroz pisze:Ona jest kochana i utalentowana dziewczyna. wszystkim nam banerki z naszymi kociastymi robiła
a w ogóle to walcze znów z pchłami - w środe 25st, zakropiłam oba koty a od czwartku codzien po 20 sztuk wyjmuje własnoręcznie. Koty w domu siedzą, nie wychodzą, nie maja kontaktu z nikim. Po pierwszym odpchlaniu wyprałam posciel, opdkurzyłam co sie da, poprałam im legowiska, zabawki do których dojscie mieli, dywan zlikwidowałam - skąd do odrosło dziadostwo? ja już nie wiem co kupić i sama morduje to dziadostwo
No tak, walka z pchłami jest czasochłonna. Wiem cos o tym. Miałam tyle pcheł,ze skakały domownikom po nogach . Walka polegała na kropelkach na kark kota ( wtedy wyprowadzałam Myszkę na dwór,żeby dziadostwo uciekało na zewnatrz), spryskanie domu sprayem na pchły ( pod nieobecnośc wszystkich domowników), częste odkurzanie... Nie było łatwo.
A Tobie nie sprzyja aura . Jak tu w czasie akcji odpchlania wyprowadzic koty i cała rodzinę na zewnatrz?
A Tobie nie sprzyja aura . Jak tu w czasie akcji odpchlania wyprowadzic koty i cała rodzinę na zewnatrz?
- Furia i Afera
Współczuje!
Asia z drugiej strony pogoda może okazać się sprzymierzeńcem, bo Karola nie musi prać kołder, dywanów itd - wystarczy jak je wystawi na dzień za okno czy tez na balkon - wszystko zginie śmiercią tragiczną.
W tym czasie może spokojnie posprzątać, wyprać to co szybko schnie, poodkurzać itd itp.
Karolina pamiętaj, że pchły nie lubią zapachu płatków róży, dzikiej mięty i liści paproci.
Asia z drugiej strony pogoda może okazać się sprzymierzeńcem, bo Karola nie musi prać kołder, dywanów itd - wystarczy jak je wystawi na dzień za okno czy tez na balkon - wszystko zginie śmiercią tragiczną.
W tym czasie może spokojnie posprzątać, wyprać to co szybko schnie, poodkurzać itd itp.
Karolina pamiętaj, że pchły nie lubią zapachu płatków róży, dzikiej mięty i liści paproci.
No patrz, Ty masz łeb! Rzeczywście mróz wytępi dziadostwoFuria i Afera pisze:Współczuje!
Czytałam też,ze pchły nie lubią zapachu liści orzecha włoskiego. Tylko skąd je teraz wziąć
-
- Informacje
-