ja tylko udostępniłam - bo na szlachetny cel te kotki walczą, nie dla siebie a dla bezdomniaczków
dziękujemy za głosy, przekaże Dużej tych kociastych
Asia a przepis na dobre ciachca chcesz?
taki a'la pieguski
ktos kiedys mowil ze w ikei takie podobne sa ale moje lepsze <zawstydzony>
Garfield i Toffik - Bibi juz w nowym domu
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
No ba! oczywiście skorzystam z twojego przepisu, bo w słodkich wypiekach to ja do mistrzów nie należę, niestetyK@rOLcI@ pisze:Asia a przepis na dobre ciachca chcesz?
taki a'la pieguski
ktos kiedys mowil ze w ikei takie podobne sa ale moje lepsze <zawstydzony>
Ciacha
100g margaryny lub masła
150g cukru
1 jajo
220g mąki pszennej
1łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
100g orzechów
100g rodzynek
ale ja daje zamiast orzechów i rodzynek mussli z bakaliami
masło ucierasz z cukrem na gladka mase, dodaj jajko, make zmieszana z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Jak dajesz orzechy to zmiel, rodzynki poszatkuj (ja sie w to nie bawie)
całos wyrabiam i na balche kladziesz male kleksy ale z odstepami bo one rosną i sa jak pieguski
ok 55 sztuk wyjdzie
100g margaryny lub masła
150g cukru
1 jajo
220g mąki pszennej
1łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
100g orzechów
100g rodzynek
ale ja daje zamiast orzechów i rodzynek mussli z bakaliami
masło ucierasz z cukrem na gladka mase, dodaj jajko, make zmieszana z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Jak dajesz orzechy to zmiel, rodzynki poszatkuj (ja sie w to nie bawie)
całos wyrabiam i na balche kladziesz male kleksy ale z odstepami bo one rosną i sa jak pieguski
ok 55 sztuk wyjdzie
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
dzięki słońce za przepis!
A co tam u naszych słodkich chłopaków i u Ciebie oczywiście!?
A co tam u naszych słodkich chłopaków i u Ciebie oczywiście!?
- Furia i Afera
- Posty:2561
- Rejestracja:30 czerwca 2009, 10:25
- Lokalizacja:Kraków
PS. jak zrobię to Ci wyślę do degustacji - Ty ciasteczkowa mistrzyni
Dobrze, ze nie masz czarnego kota- bo czarny kot, rozsypana sól, rozbite lustro
Żartowałam. Znam wiele przesądów, bo mój ojciec był bardzo przesądny. Mnie ten irracjonalny strach nie dotyczy.
Swoją drogą- gdzie ty trzymasz sól, że koty miały do niej dostęp
Żartowałam. Znam wiele przesądów, bo mój ojciec był bardzo przesądny. Mnie ten irracjonalny strach nie dotyczy.
Swoją drogą- gdzie ty trzymasz sól, że koty miały do niej dostęp
a bo jak przelece na nk akwaria swoje, potem machne powitania na miau to zazwyczaj mi komp zdechnie i nie dotre tutaj, musze chyba zaczac zaczynac od tego forumHedwa pisze:Dzięki!
Karola coś mało ostatnio tu zaglądasz... Chłopcy pewnie chcieli Ci pomóc w gotowaniu w końcu mają idealny przykład do naśladowania w kwestiach kulinarnych w postaci swojej Pani
a do garów to mi nie potrzebne kudłate ryjce - sama sobie poradze, mam papierek na to ze moge gotowac
ja i bez czarnego kota, zbitych luster jestem jakas przekleta wiec jak widze czarnego kota to raczej na odwrot - ostatnio mi przyniosl szczescie ak mi przebiegl drogezoltazaba pisze:Dobrze, ze nie masz czarnego kota- bo czarny kot, rozsypana sól, rozbite lustro
Żartowałam. Znam wiele przesądów, bo mój ojciec był bardzo przesądny. Mnie ten irracjonalny strach nie dotyczy.
Swoją drogą- gdzie ty trzymasz sól, że koty miały do niej dostęp
a w zaboony nie wieze i nie przerzucam czarnego kota przez lewe ramie
-
- Posty:737
- Rejestracja:27 lipca 2011, 12:47
- Lokalizacja:Kutno
Ja najbardziej kocham czarne koty , trikolorki i buraski Ogólnie wszystkie cudne
-
- Posty:737
- Rejestracja:27 lipca 2011, 12:47
- Lokalizacja:Kutno
Karola nie zaniedbuj Kraka na rzecz miau.... Trzeba wszystko zrównoważyć.
-
- Informacje
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości